Ana Sayfa Batı Trakya Haber O Site BAKEŞ’ten Özür Diledi!

O Site BAKEŞ’ten Özür Diledi!

0
0

“Tourkikanea.gr” haber sitesi, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi’nden (BAKEŞ) özür diledi.

BAKEŞ yönetimi, BAKEŞ hakkında olumsuz bir algı yaratmaya yönelik haber yapan merkezi Gümülcine’de bulunan “tourkikanea.gr” adlı internet sitesine, gerçeklerle bağdaşmayan bir haber yayınladığından dolayı ihtarname gönderdi.

Bilindiği üzere Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kurum ve kuruluşlarına ve STK’lar aleyhine yayınlarıyla öne çıkan “tourkikanea.gr” haber sitesinde 17 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan “Trakya’daki çocuklara yönelik Türk ruhlu eğitim ağı” başlıklı haber – yorumda, BAKEŞ’in daha önce yasa dışı anaokulları çalıştırdığını ve söz konusu yasa dışı anaokullarının Gümülcine (Komotini) Belediyesi tarafından kapatıldığı ileri sürmüştü.

“Tourkikanea.gr” haber sitesi bahsekonu haber–yorumda, İskeçe’ye bağlı Gökçeler köyündeki BAKEŞ Çocuk Kulübü ve tabelasına yer verilerek, ‘anaokulu’ yerine ‘çocuk bakım merkezi’ isminin kullanılmaya başlandığı ön plana çıkarmıştı.

BAKEŞ yönetimi tarafından “tourkikanea.gr” adlı internet sitesine ihtarname gönderilmesinden sonra, site yayınladığı haber–yorumun metnini değiştirmek zorunda kaldı.

Tekrar 24 Aralık 2020 Perşembe günü yayımladığı haber–yorumda BAKEŞ’ten özür diledi. Yayınlanan özür yazısında, geçmişte BAKEŞ’in yasa dışı anaokulu çalıştırdığına dair yanlış bilgi verildiği ifade edilerek, “gelecekte daha dikkatli olmaya çalışacağız.” İfadeleri kullanılıyor.

Batı Trakya’daki Türk Azınlık hakkında ve Türkiye hakkında sürekli olumsuz haberler yapan “tourkikanea.gr” internet sitesinin yazar ve sorumlularından birisi de matematik öğretmeni olan Kostas Karaiskos.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz