Ana Sayfa Batı Trakya Haberler O FORMAYLA SAHAYA ÇIKTILAR, ANCAK HAKEM MAÇI OYNATMADI!

O FORMAYLA SAHAYA ÇIKTILAR, ANCAK HAKEM MAÇI OYNATMADI!

23
0

Yunanistan’da ilk olarak BİRLİK Gazetesi’nin gündeme getirdiği “sözde “Pontus Soykırımı” formasıyla yeşil sahalara inecekler” haberi sonuç verdi ve o formayla sahaya inen futbol takımının maçı daha başlamadan hakem tarafından tatil edildi.

Haber sonrası ulusal ve uluslararası düzeyde boyut kazanan bu olay Yunanistan Futbol Federasyonu’nu (EPO) harekete geçirdi ve üzerinde sözde “Pontus Soykırımı” anlamı taşıyan futbol formasının sadece Rodop ilinde değil, Yunanistan genelinde yeşil sahalarda kullanılmasını yasakladı.

Gümülcine’ye bağlı Kafkasköy  (Thrilorio) köyü amatör futbol takımın başlatmış olduğu sözde “Pontus Soykırımı”nı anımsatan futbol forması olayı ulusal ve uluslararası boyut kazanmıştı. Ancak bu tartışmaya son noktayı Yunanistan Futbol Federasyonu koydu.  

Yunanistan çapında iki ve daha fazlası amatör futbol kulübüne tebliğ edilen, bunların arasında Selanik’te bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Yunanistan 1.Futbol Ligi’nde mücadele etmiş olan ve şimdilerde 3. Lig’de mücadele eden “Apollon Kalamarias” futbol takımına gönderdiği yazıda, tartışma yaratan formanın üzerinde ırkçılık ve ayrımcılık içerdiğinden ve dolayısıyla da futbol kurallarına aykırı olduğu için müsabakalarda formanın kullanılmasını yasakladı.

Aynı durum Gümülcine’ye bağlı Kafkasköy  (Thrilorio) köyü “PAE Pontion Thriloriu” amatör futbol takımında da yaşandı. 17 Eylül 2017 Pazar günü oynanması gereken kupa maçı bu forma yüzünden hakem tarafından daha başlamadan tatil edildi.  

Yunanistan Futbol Federasyonu tarafından alınan ve takımlara tebliğ edilen kararla kullanılması yasaklı forma ile sahaya inen “PAE Pontion Thriloriu” amatör futbol takımı formayı kullanmakta ısrar edince hakemler maç başlamazdan önce takımı uyardı, ancak takım başkanı Kakulidis ve futbolcular bu formayla oynamak istediklerini belirttiler ve bunun üzerine hakem maçı tatil etti.

Bu kararın ardından iki takım arasında dostluk maçı yapılacaktı, ancak “PAE Pontion Thriloriu” amatör futbol takımı dostluk maçında da bu formalarla oynamak isteyince karşı takım maçı oynamak istemedi, ki kendilerine de bir ceza gelmesin. Böylece ne kupa maçı ne de dostluk maçı bu formalarla oynanmadı.

“100. Yıl anısına bu forma değişmeyecek”

Maç sonrası BİRLİK Gazetesi’ne açıklama yapan “PAE Pontion Thriloriu” amatör futbol takımı başkanı Kakulidis, “bu karara şaşırmadık, son döneme duyulanlar bu formayla oynanmamıza müsaade etmeyeceklerdi, biz bu formayla sahaya indik, amacımız maçın oynanması için formayı değiştirmeyecektik. Amacımız “PAE Pontion Thriloriu” amatör futbol takımı olarak halkımıza şunu göstermek istiyorduk, soykırımın anısı yüreğimizde ve aklımızda ve futbol sahasında olacak. Bizim başka yolumuz da var, bu karara itiraz başvurusunda bulunacağız, EPO’ya giderek haklılığımız ortaya çıkacaktır. Bundan sonra yapacağımız değerlendirme toplantısıyla belki formamızın üzerinde bazı değişikliklere gideriz, ama yaklaşmakta olan bu iki yıl anısına (sözde soykırımın 100. Yılını anma törenleri 2019) yönelik bu forma kesinlikle değişmeyecek” dedi.  

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x612ekd

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz