Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NOEL BABA MÜZESİ’NDE İLK PASKALYA AYİNİ YAPILDI

NOEL BABA MÜZESİ’NDE İLK PASKALYA AYİNİ YAPILDI

22
0

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir ilk ve dinler arası hoşgörü hareketi daha geldi. Paskalya yortusu nedeniyle Yunanistan’dan Antalya’ya giden Yunanlıların rahat bir şekilde Paskalya ayini yapmalarına olanak sağlandı. Bakanlıktan alınan özel izinle düzenlenen ayini Fener Rum Patrikhanesi’nden Din Adamı Hrisostomos Kalaycı yönetti. Ayine Yunanistan’dan giden din adamları ile çeşitli ülkelerden 600 kişinin katıldığı belirtiliyor.

Din Adamı Hrisostomos Kalaycı yaptığı konuşmada, müzede ilk kez paskalya ayini düzenlediklerini belirterek, bu izni veren yetkililere teşekkür ettiği belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan, Batı Trakya Türklerine Kurban Bayramı’nda Cuma Namazı kılmaları için Serez, Trikala, Yanya’da bulunan restorasyonu tamamlanmış ve Kilisenin ve belediyenin etkinlikleri için kullanılan camilerde müze olduğu gerekçesiyle izin vermemişti.

Birlik gazetesi Serez, Trikala, Veria ve Yanya camilerini gezmiş restorasyon olmadığını ve diğer etkinlikler için kullanıldığını görüntüleriyle kanılamış ve yayınlamıştı.

Bir kez daha fotografları göremeyenler için yeniden yayınlıyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz