Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA KATKI

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA KATKI

17
0

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde çeşitli sanatçıların konserleriyle şenlikler düzenleyen Bursa’nın Nilüfer Belediyesi, bu yılki organizasyonunu 1-2 Eylül’de Türk-Yunan Dostluk Festivali adıyla gerçekleştirecek.

 

Gölyazı ve Görükle’de yapılacak festival süresince dostluk ve barışı pekiştiren organizasyonlar gerçekleştirilecek. Yunanistan’dan 100 kişilik heyetin de konuk olacağı festival, Lozan Mübadelesi ile Gölyazı ve Görükle’den Yunanistan’a göç edenlerin, atalarının yaşadığı topraklarla buluşmasına da sahne olacak.

 

Festival kapsamında, Gölyazı ve Görükle’de etkinlikler düzenlenecek. Festivalin ilk günü Gölyazı’da Yorgos Kotzaeridis’in resim sergisi, Nilüfer Çok Sesli Korosu’nun konseri ve Yunanistan’dan gelen halk dansları ekiplerinin katılımıyla meydanda halk Oyunları gösterileri yapılacak. İhsaniye Meydanı’nda Leman Sam, Türk-Yunan ezgilerinin ağırlıkta olduğu konser verecek.

 

Festivalin ikinci günü Görükle Taşpınar Parkında Yorgos Kotzaeridis’in “Benim Sevgili Görüklem” sergisinin açılışı yapılacak. Ardından Görükle Meydanına doğru, Türk Yunan Halk Dansları eşliğinde düzenlenecek kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Festival, Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu’nun vereceği konserle son bulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz