Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NEA DİMOKRATİA PARTİSİ’NDEN MEÇO’YA “BRAVO”!

NEA DİMOKRATİA PARTİSİ’NDEN MEÇO’YA “BRAVO”!

23
0

Nea Dimokratia (Yeni Demokrasi) Partisi Politika Komitesi Genel Sekreteri Andreas Papamimikos, Gümülcine Tayinli Müftüsü Meço Cemali’yi ziyaret ederek kendisini Cenevre’deki toplantıda yaptığı sunumundan dolayı tebrik etti.

Atina’dan bazı temaslarda bulunmak üzere Gümülcine’ye gelen Nea Dimokratia (Yeni Demokrasi) Partisi Politika Komitesi Genel Sekreteri Andreas Papamimikos, Gümülcine Tayinli Müftüsü Meço Cemali’yi ziyaret ederek kendisini Cenevre’deki toplantıda yaptığı sunumundan dolayı tebrik etti.

Papamimikos, “burada var olan sorunları yavaş yavaş aşıyorsunuz zannedersem, bizim de arzumuz budur, hükümetin arzusu da budur. Birlikte çalışarak her ne varsa geride bırakarak çözelim. Burada iyi insanlar da var” diyerek Rodop İli İl Örgütü Başkanı Konstantinos Morfakidis’i işaret etti.

Görüşmenin devamında Papamimikos sohbeti Cenevre’deki toplantıya getirdi.

Hatırlanacağı üzere, Meço Cemali’nin geçtiğimiz haftalarda Yunanistan heyeti ile birlikte Cenevre’de bir toplantıya katılarak, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarının bazı kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin aktardıkları gibi  olmadığını söylemiş, aksine Batı Trakya’da Azınlığın dini konularda ve diğer konularda sorunları olmadığını aktarmıştı.

Heyetin görüşmesinde karşılıklı olarak özetle şu konuşmalar yapıldı:

Papamimikos Meço’ya yönelik karşılıklı sohbette, “bana sizin bir seminerde olduğunuzu söylediler, nasıl gitti? Meço cevap veriyor ve “iyi gitti, konuşmaların 6 dilde çevirisi vardı ve ben iyi ki Arapça’yı seçtim, iyi geçirdik” diye cevap verdi.

Sohbete, Nea Dimokratia Partisi Rodop İl Örgütü çiçeği burnunda Başkanı Konstantinos Morfakidis katıldı ve Meço’ya, “iyi şeyler, iyi sözler söylediniz ve size sıcak tebriklerimizi vermemiz lazım dedi.

Karşılık veren Meço Cemali ise, “özür dilerim, dünyada, hayatta en kötü olan şey eğer varsa ben ona yalandır diyorum. Eğer haklarımız varsa ve haklarımızı istiyorsak bu amaçla bu şekilde istemeliyiz” dedi.

Bunun ardından Azınlık basını’ndan sadece BİRLİK Gazetesi’nin izlediği görüşme, BİRLİK Gazetesi’nin video çekimi farkedilince de dışarıya alındık ve toplantı bundan sonra basına kapalı olarak devam etti.

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x18iso2_nd-genel-sekreteri-papamimikos-meco-cemali-yi-ziyaret-etti_news

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz