Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NEA DİMOKRATİA PARTİSİ ÖNCÜLÜĞÜNDE KILKIŞ’TA “SOYKIRIM” ETKİNLİĞİ

NEA DİMOKRATİA PARTİSİ ÖNCÜLÜĞÜNDE KILKIŞ’TA “SOYKIRIM” ETKİNLİĞİ

22
0

Yeni Demokrasi Partisi’nden yeni bir atak, sözde “soykırım”larını inkar edenlere karşı Avrupa’daki kurum ve kuruluşları devreye sokmaya çalışıyor.

Yeni Demokrasi Partisi (Nea Dimokratia) Kılkış (Kilkis) kasabası Gençlik Kolları (ONNED) tarafından, Orta Doğu’da Hristiyan toplumlarına karşı uygulanan “sözde soykırım” uygulamasının red edilmesini engellemek üzere bir oturum düzenlendi.

Oturumu düzenleyen başkan Andreas Papamimikos konuşmasında herkesin yardımcı olmasını, ONNED’in başlatmış olduğu bu mücadelede tüm siyasi partilerin gençlik kollarına seslenerek güç birliği oluşturulması için çağrıda bulundu.

Söz konusu oturumda konuşmacı olarak Hrisanthos Lazaridis, ND Partisi başkanı Andonis Samaras’ın danışmanlarından öğretim görevlisi Nikos Ligeros, Panhelenik “Pontus” Eğitimciler Federasyonu Başkanı Andonis Pavlidis katılırken oturumu eğitimci Anastasios Kazancidis yönetti.

Düzenlenen etkinlikte “Yunanistan Pontuslular Federasyonu” Başkanı Georgios Parharidis, Panhelenik Asurlar Ulusal Birliği Başkanı Kiriakos Batsaras ve Ermeni Dernekleri temsilcisi birer selamlama konuşması yaptılar.

ND Partisi Kılkış Gençlik Kolları tarafından düzenlenen bu oturumun amacının, “Soykırım” suçlarını inkar edenlere karşı Avrupa Birliği Kurumlarının devreye geçmesini sağlamak olduğu belirtiliyor. Bu çerçevede, Avrupa Halk Partisi üyesi olan ND Partisinin, ortak bir çalışma yürütmek için işbirliği yapmak üzere böyle bir çalışmayı başlattıkları belirtiliyor. Bu tür oturumların Yunanistan’ın diğer bölgelerinde de yapılması için çalışmaların başladığı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz