Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NATO YETKİLİSİ FREDERİCKSON ARAKSOS HAVA ÜSSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ, YUNANİSTAN’DA YANKILARI SÜRÜYOR

NATO YETKİLİSİ FREDERİCKSON ARAKSOS HAVA ÜSSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ, YUNANİSTAN’DA YANKILARI SÜRÜYOR

21
0

NATO yetkilisi Frederickson Araksos Hava Üssü’nü ziyaret etti, Yunanistan’da yankıları sürüyor.

NATO yetkilisi Fred Frederickson Araksos Hava Üssü’nü ziyaret etti, Yunanistan’da yankıları sürüyor. Ziyaretten sonra Araksos Üssü’nde yaşanan hareketlilik ve tesislerde yapılmaya başlanan tadilat neticesinde “ABD yeniden Yunanistan’a nükleer silahları getirmek üzere harekete geçti” gözüyle bakılıyor.

Yunanistan’daki iddialara göre, Türkiye’deki İncirlik Üssü’nden nükleer silahlar Yunanistan’da Mora bölgesinde Araksos üssü’ne taşınacak.

17 Mayıs’ta Frederickson NATO’dan bir heyet ve Yunanistan Genel Kurmay Başkanlığı’ndan yetkililerle birlikte, 2001 yılının Mayıs ayına kadar bir dönem nükleer silahların konuşlandığı Araksos Hava Üssü’ne geldi. Frederickson’un bu gelişi değişik yorumlara neden oldu. Ancak, Araksos Üssü’ndeki bakım onarımlar göz önüne alındığında bir hareketliliğin olduğu da bir gerçek.

17 Mayıs’ta gerçekleşen ziyaret hakkında NATO başta olmak üzere Yunanistan tarafından da herhangi bir açıklama yapılmaması, hükümetin de bu ziyareti yalanlamaması dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere geçmişte hükümet tarafından yapılan benzeri açıklamalarda, Araksos’ta nükleer silah depolanabilecek tesislerin bulunduğunu, ancak Araksos Üssü’nde bulunan 116. Hava Muharebe Bölüğü’nün nükleer silaha sahip olduğu iddialarını sürekli yalanladığı biliniyor.

ABD’nin Yunanistan’da konuşlandığı ve konuşlanma çalışmalarının devam ettiği bölgeler.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz