Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NATO SON NOKTAYI KOYDU: “EGE’DEKİ GERGİNLİK TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ARASINDA ÇÖZÜLMELİ”

NATO SON NOKTAYI KOYDU: “EGE’DEKİ GERGİNLİK TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ARASINDA ÇÖZÜLMELİ”

30
0

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde AA muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 16 Nisan’da Türkiye’ye gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde Brüksel’deki NATO karargahında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Genel Sekreter Jens Stoltenberg’e Yunanistan ile Türkiye arasındaki sorulan “Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan arasında gerginlik artıyor. Yunanistan’ın NATO’nun bu çerçevede daha aktif bir rol üstlenmesini resmen istediğine yönelik haberler var. NATO’nun iki müttefik arasında artan gerginliğe ilişkin tutumu nedir?”

Sorusuna şu yanıtı verdi.

“Türkiye ve Yunanistan, 1952 yılında üye olduklarından beri çok değerli iki NATO üyesi olarak ön plana çıkıyor. İkisi de ortak güvenliğimize katkı sağlıyor. Aralarında baş gösteren bazı anlaşmazlıkların iyi ilişkiler çerçevesinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede iki ülke başbakanının son olarak telefon görüşmelerinde sorunların diyalogla çözülmesi hususunda mutabık kaldıklarını öğrenmekten mutlu oldum.

Yani NATO bu çerçevede bir rol üstlenmeyi öngörmüyor, değil mi?

“Hayır, bu NATO’yu ilgilendiren bir konu değil. Bunun Türkiye ve Yunanistan arasında çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz