Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENİM GÖREN BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENİM GÖREN BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

27
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Teşkilat Başkanı Musa Yurt ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Enez Salih ile birlikte Tekirdağ’a giderek, Namık Kemal Üniversitesinde öğrenim hayatlarına devam eden Batı Trakyalı öğrenciler ile bir araya geldi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde öğrenim gören 35 civarındaki Batı Trakyalı öğrenci ile bir araya gelen Genel Başkan ve beraberindekiler, Tekirdağ’da eğitim-öğretim hayatına devam eden yüzün üzerindeki Batı Trakya azınlık mensubu gencimizden gelen temsilcilik açılması talebi ve yapılabilecek çalışma ile faaliyetler masaya yatırıldı.

Genel Başkan gençlere hitap ederken “Her nerede olursa olsun bizim insanımızın olduğu her yerde olmaktan keyif alıyoruz, mutluluk duyuyoruz. Sizleri bir arada görmekten, bu güzel ve keyifli sohbet ortamını yakalamaktan bizler son derece memnunuz. Hele hele sizlerin talebi ile burada Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Tekirdağ Temsilciliğinin açılmasını istemeniz ve bizim de bunun için buraya gelmemiz, bu şekilde heyecan ve coşku içinde ağırlamanız bizleri çok mutlu etti. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 70 yıldır hemşehrilerinin, kardeşlerimizin hizmetinde, onların her zaman yanında olan ve duruşundan ödün vermeyen bir sivil toplum örgütürüdr. Hayatın her alanında varız, her alanında da var olmaya çalışıyoruz. İnsana dair ne varsa bizler orada olmalıyız . Ancak unutulmamalıdır ki tüzüğümüzde belirtilen hedefler önceliğimizdir. Bizler var olma mücadelesinde 93 yıldır olan bir azınlığın refahı, huzuru, varlığı, birliği ve bütünlüğü için kurulmuş ve bu amaçlardan sapmadan hayatın her alanında yer almaya çalışan bir derneğiz. 

Son yıllarda memnuniyetle görüyoruz ki her meslek grubunda son derece başarılı arkadaşlar yetişiyor, sizlerde bu yolculuğa çıktınız ve bu yolculuk asıl işinizdir. Ancak gönül sevdanız olan Batı Trakya içinde bir şeyler yapmak istemeniz çok güzel bir istek ve bu arzu için size teşekkür ediyorum. Öğrenim hayatınızdaki başarılarınız ile ailenizi, toplumumuzu ve bizleri gururlandırın. Sonrasında iş hayatınızda da aynı başarıyı yakalayacağınızdan en ufak bir şüphemiz yoktur. 

Bugün buraya Tekirdağ’da açılmasını istediğiniz Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Temsilciliği konusunda görüş alış verişinde bulunmak ve taleplerinizi dinlemek için geldik. Sizi dinledikçe de bu coşku ve istekliliği görünce bu işin sağlam temeller üzerine atılarak, derneğimizin 13 şube, 4 temsilcilik, 2 spor kulübü ve 2 vakfına yeni bir halkanın daha eklenmesi için start verdiğimizi görüyorum. Ben açık yüreklilikle ivedi bir şekilde gereken çalışmaların yapılıp çok kısa sürede bu işin sonuçlandırılmasını istiyorum” dedi.

Genel Başkan daha sonra buluşmaya katılan 35 civarındaki öğrenci ile tek tek tanışarak, geldikleri köyleri, bölümleri ve ileriye dönük düşünceleri konusunda kendileri ile sohbet etti.

Temsilcilik ve yapılması gereken faaliyetler hakkında öneri ve beklentileri gençlerle paylaşarak hep birlikte değerlendirmelerde bulundular. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz