Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NALBANTİS’İN “EDİRNE’DE DÖRT MEVSİM” SERGİSİ İZLENİME SUNULDU

NALBANTİS’İN “EDİRNE’DE DÖRT MEVSİM” SERGİSİ İZLENİME SUNULDU

29
0

Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu ve Edirne Belediyesi iş birliğiyle, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Yunan ressam Dimitris Nalbantis’in “Edirne’de Dört Mevsim” sergisi izlenime sunuldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, Nalbantis’in, resimleriyle tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarmış bir isim olduğunu söyledi.

Ressamın başarılı çalışmalara imza attığını aktaran Gürkan, “BM’den ödül alan ve aynı zamanda resimleri BM tarafından hatıra pulu olarak bastırılan bir sanatçıyı Edirne’de ağırlamaktan onur duyuyoruz. Edirne’nin güzelliği, tarihi ve doğası Nalbantis’in resimlerinde yeniden hayat buldu. Ülkeler arasında sınırlar olabilir ama dostluklar arasında sınırlar olmamalıdır. Biz burada hem dostluğumuzu hem de kültürel faaliyetlerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidu da Edirne’de Yunan bir ressamın sergi açmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti. İki ülke arasındaki dostluk bağının gelişerek ilerlediğini dile getiren Charitidu, davete katılanlara teşekkür etti.

Nalbantis de Edirne’nin etkileyici havasını resmettiğini söyledi. Kenti, ziyaret için geldiğinde fotoğrafladığını ifade eden Nalbantis, “Sergimdeki tüm eserleri, çevresine yaydığı güzel atmosferle yapmaya çalıştım. Edirne Belediyesi ve Edirnelilere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Charitidu, Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev ve Nalbantis, kurdele keserek serginin açılışını yaptı. Açılışa Gümülcine’den Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman da katıldı. 

Selimiye Camisi, Tunca ve Meriç köprüleri gibi Edirne’nin önemli yapılarını resmeden Nalbantis’in farklı tekniklerdeki resimlerinin bulunduğu sergisi, 20 Mart’a kadar gezilebilecek.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz