Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Naib Cihat Halil’in Keyfi Uygulamalarını Kınıyoruz”

“Naib Cihat Halil’in Keyfi Uygulamalarını Kınıyoruz”

1
0

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği, Yunanistan’ın atadığı Gümülcine Müftü Naibi tarafından azledilen iki din görevlisine sahip çıktı.

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği yayınladığı kınama yazısıyla, Yunanistan tarafından Gümülcine Müftülüğü’ne atanan Müftü Naibi Cihat Halil’in, Gümülcine’de Harmanlık Mahallesi İmam Hatibi Nihat Kaplan ve Şapçı Kasabası İmamı Ali Emin’inin görevlerinden azledilmelerini kınadıklarını duyurdu.

 

BATI TRAKYA CAMİLERİ DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ

Gümülcine 4 Nisan 2020

KINAMA

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklarının tescil edildiği tüm belgelere aykırı olarak Gümülcine Müftülüğü’ne atanan Naib Cihat Halil’in göreve başladığı günden beri, bölgemizde uyguladığı keyfi uygulamalara şahit oluyoruz.

Müftülük Kurumu’nu azınlığımızın bir kurumu olmaktan çıkaracak tüm uygulamaları kabul eden Naib, son dönemlerde halkın ve mütevelli heyetlerinin seçtiği ve haklarında herhangi bir şikâyetin olmadığı din görevlilerini görevlerinden azlederek, yerlerine mütevelli heyetlerine ve halka sormadan keyfi atamalar yoluna gitmektedir.

Son günlerde Gümülcine Harmanlık Mahallesi (Edirneyolu Camii) İmam Hatibi Nihat Kaplan ve Şapçı Kasabası İmamı Ali Emin, görevlerinden azledilerek yerlerine başka din görevlileri atamıştır.

Bütün dünyanın karantinada olduğu, bölgemizde camilerin cemaata kapalı olduğu, insanların evlerinde kaldığı bir dönemi fırsat bilerek yapmış olduğu bu keyfi uygulamalarını kınıyoruz.

İnsani ve hukuki teamüllere aykırı görevlerinden azledilen din görevlisi arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, mütevelli heyetleri ve halkın mücadelesini desteklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

BATI TRAKYA CAMİLERİ DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz