Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFÇOVA’DA BİÇKİ-DİKİŞ-NAKIŞ VE EL SANATLARI KURSU’NUN YIL SONU HEYECANI YAŞANDI

MUSTAFÇOVA’DA BİÇKİ-DİKİŞ-NAKIŞ VE EL SANATLARI KURSU’NUN YIL SONU HEYECANI YAŞANDI

17
0

İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Mustafçova Biçki-Dikiş Nakış ve El Sanatları Kursu’nun yıl sonu sergi açılışı 16 Mayıs 2014 Cuma günü başarıyla gerçekleştirildi. 

Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Muavin Konsoloslar Alper Atak ve sayın Ufuk Gözaydın, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Av. Ramadan Nizam ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanısıra, DEB Partisi Hukuk Danışmanı Av. Raif Usta, BAKEŞ Asbaşkanı Remzi Şaban, İskeçe Sabık Milletvekili Dr. Çetin Mandacı ve çok sayıda soydaşımız katıldı. 

İskeçe Türk Birliği Başkanı Av. Ramadan Nizam’ın yaptığı açılış konuşmasında, İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Biçki-Dikiş-Nakış kurslarının İskeçe bölgesinin en ücra köylerinde dahi başarıyla çalışmalarına devam ettiğini, bu vesileyle Türk kültürü ve geleneklerinin kurs öğretmenleri ve öğrencileri ile yaşatılmaya devam edildiğini ifade etti. Başkonsolos İlhan Şener’in İskeçe Türk Birliği etkinliklerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetini belirtip, kendisine ayrıca teşekkür etti.

Son olarak, Anavatan Türkiye’de Soma İlçesindeki maden kazasından dolayı, Başkonsolosun şahsında aziz Türk ulusuna taziye mesajını ileten Ramadan Nizam, ilan edilen yasa Batı Trakya Türk Azınlığı olarak da iştirak ettiklerini ve bu sebeple açılışta yapılması programlanan folklor ekibi gösterilerinin de iptal edildiğini belirtti.

Daha sonra sırasıyla DEB Partisi Hukuk Danışmanı Av. Raif Usta, BAKEŞ Asbaşkanı Remzi Şaban, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener birer selamlama konuşması yaptılar.

İlhan Şener: “Öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum”

Başkonsolos İlhan Şener, yaptığı selamlama konuşmasında, Soma’da meydana gelen elim kazadan dolayı yüce Türk milletine başsağlığı dileyip, acılarının tarif edilemeyecek şekilde büyük olduğunu belirtti. Görevinin sona ermesine az bir süre kaldığını ifade eden Başkonsolos, görevi boyunca İskeçe bölgesinin tüm köylerini ziyaret etmeye çalıştığını, özellikle de Balkan kolu köylerinin bir çoğunu ziyaret edip, buralarda Türk kültür ve geleneklerini uzun yıllardan beri yaşatılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Ayrıca, İskeçe Türk Birliği’ni ve çatısı altında faaliyet gösteren Biçki-Dikiş-Nakış kurslarının öğretmen ve öğrencilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Konuşmalardan sonra, Mustafçova Biçki-Dikiş-Nakış ve El Sanatları Kursu’na üç yıl boyunca devam eden ve başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri verildi. 

Akabinde öğretmen Şerife Mustafaoğlu’nun talebelerinin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği kurs binasına geçildi. Serginin teşhir edildiği kurs binasına halkın yoğun bir şekilde katılımı, serginin başarısını ve halkımızın bu tür etkinliklere olan ilgisini gözler önüne serdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz