Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFAOĞLU: “YUNANİSTAN HÜKÜMETİ, YUNANİSTAN’A GİRİŞİME İZİN VERMİYOR”

MUSTAFAOĞLU: “YUNANİSTAN HÜKÜMETİ, YUNANİSTAN’A GİRİŞİME İZİN VERMİYOR”

16
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Atatürk’ün 75. ölüm yıl önümü nedeniyle İstanbul’dan Selanik’e “Atatürk’ü Anma ve Barış Treni” seferi düzenledi.

Düzenlenen sefere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Taner Mustafaoğlu katılamadı. Atatürk’ün soluduğu havayı solumak istediklerini ifade eden Mustafaoğlu, ancak Yunanistan’ın ülkeye girmesine izin vermediğini iddia etti.

Derneğin bütün üyelerinin Yunanistan’a gittiğini ancak kendisinin gidemediğini dile getiren Mustafaoğlu, “Biz bu ziyareti milletimiz adına gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretle onu unutmadığımızı göstermek istiyoruz. Atatürk hepimizin ortak gururu olmuştur. Bizler öz ve öz Atatürk insanlarıyız. Türkiye’nin azınlıklar konusunda attığı adımların Batı Trakya’da karşılık bulması en büyük temennimizdir. Ben size sınıra kadar eşlik edeceğim. Çünkü Yunanistan hükümeti benim Yunanistan’a girişime ne yazık ki izin vermiyor. Ne için vermiyorsunuz diye sorduğumuz da ‘sen biliyorsun neden vermediğimizi’ diye ifadelerde bulunuyorlar. Derneğimin bütün üyeleri gidiyor ben gidemiyorum” diye konuştu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz