Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EVİ’NDEKİ ASIRLIK NAR AĞACI İBB TARAFINDAN TEDAVİ EDİLDİ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EVİ’NDEKİ ASIRLIK NAR AĞACI İBB TARAFINDAN TEDAVİ EDİLDİ

28
0

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunun geçtiği Selanik’teki nar ağacının tedavisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Beş yıldır Selanik’teki Atatürk Evi’nin bahçesinde bulunan nar ağacının bakım ve tedavisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) uzman ekibi tarafından yapılıyor.

İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Ömer Çebi başkanlığındaki ekip Atatürk Evi bahçesindeki nar ağacının ömrünün uzatılmasına yönelik gerekli tedbir ve tedavi yöntemlerinin tekrar uygulanması amacıyla bir ekip Selanik’e geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü Müdürü Ömer Çebi’nin ekibinde, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi bölümünden Prof.Dr.Güler Özalp, Dr. Süleyman Çoban, Müdür Yardımcısı Erman Uzun, Budama ve Restorasyon Şefi Lütfi Çeribaş, Yıldız Korusu ve Seralar Şefi nezir Fırtına, görevli Ahmet Hekimoğlu bulunuyor.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, ekibi Selanik Makedonia Havalimanı’ndan itibaren misafir etti ve ekibin çalışmaları en üst düzeyde yapabilmesi için gerekli her türlü yardımı kendilerine sundu.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6grix1

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6grjt3

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz