Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ YENİDEN BAŞKAN

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ YENİDEN BAŞKAN

36
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisinin 4. Olağan Kongresi Gümülcine‘de yoğun katılımıyla gerçekleşirken Mustafa Ali Çavuş yeniden Başkan seçildi.

Batı Trakya Türkleri’nin ölümsüz lideri rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in çalışma arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisinin 4. Olağan Kongresi Gümülcine’de gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrede tek aday olarak katılan Mustafa Ali Çavuş yeniden Başkan seçildi.

Kongreye DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş başta olmak üzere, Dr. Sadık Ahmet’in eşi DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Dr. Sadık Ahmet’in oğlu işadamı Levent Sadık Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, siyasiler, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcilerinin yanısıra parti delegeleri katıldı.

Başkan Mustafa Ali Çavuş yaptığı konuşmada özetle şunları dile getirdi:

Atina’ya da sesleniyorum, Azınlık oyları ANEL’e vermedi

Geçen hafta ülkemizin Cumhurbaşkanı buradaydı. Üzülerek söylüyorum resmi bir davet almadık. Burada sizlerin önünde bunu kınıyorum. Orada çok ilginç bir fotoğraf gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımız ve ANEL partisi yetkilileri bir arada. Buradan Atina’ya da sesleniyorum. Azınlık oyları ANEL’e vermedi. Hiç kimse ülkenin Cumhurbaşkanı da olsa, benim Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı terbiye edemez! Biz, haklarımızı, kanunu kuralı çok iyi biliyoruz. Şimdi artık dik durma zamanı. Bayrağı elimize alıp sokağa inme zamanı. Önümüzde 24 Temmuz rahmetli liderimizin ölüm yıldönümü var. Lozan’ın yıldönümü. Bu baskılar karşısında biz artık susamayız. Biz, DEB olarak şunu öneriyorum: Bayrağı elimize alalım. En azından partimizden mezarlığa kadar bir yürüyüş gerçekleştirelim. Dik durma yürüyüşü olsun, haklarımızı geri isteme yürüyüşü olsun. Rahmetli Liderimizin arabasını geri isteme yürüyüşü olsun bu. Biz, artık duramayız. Biz artık susamayız. Artık meydanlara inme zamanı geldi. Hani bizleri korkutacaklardı. Ben Yunanlı yetkililere sesleniyorum. Ben canımı vermeye hazırım. Liderimiz şehit oldu. Allah nasip ederse biz de bu yolda şehit olmak istiyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz