Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ MURATLI KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ MURATLI KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

13
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Muratlı köyünü ziyaret ederek, köy cemaati ile birlikte Cuma namazını eda etti ve namaz sonrası halka seslendi.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş konuşmasına halkı selamlayarak ve 25 Mayıs AP seçimlerinde DEB Partisi’ne gösterilen teveccühe teşekkür ederek başladı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yıllardır değişik siyasi partilerde siyaset yaptığını, bu sebeple de ciddi anlamda bölündüğünü, bu bölünmüşlüğün ve ayrışımın azınlık toplumuna ciddi anlamda zarar verdiğini, kendisinin ve arkadaşlarının bu kötü gidişata son vermek için göreve geldiklerini, bu manada iyi bir yol aldıklarını son yapılan AP seçimlerinde gördüklerini belirtti. %3’lük antidemokratik ülke barajı sebebiyle genel seçimlere katılmadıklarını, Atina’yı temsilcisiz bırakmamak adına, genel seçimlerden bugüne kadar hep uzak durduklarını söyledi.

Rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’ten aldıkları tarihi mirası layıkıyla daha ileriye taşıma hedefinde olduklarını, çalışmalarına ağırlıklı olarak Avrupa’da devam ettiklerini, 2012 yılında DEB Partisi’ni FUEN üyesi yaptıklarını, kendilerinin üye olduğu kongrede, köylüleri olan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun FUEN yönetimine seçildiğini belirtti.  FUEN’in hem Birleşmiş Milletler’de hem Avrupa Konseyi’nde hem de Avrupa Parlamentosu’nda etkili görevleri olduğunu, bu yıl 2015 Mayıs’ında FUEN’in kongresini Batı Trakya’da, Gümülcine’de gerçekleştireceğini, bu nedenle bölgeye 150 değişik ülke ve azınlıklara mensup delegenin geleceğini, bölgemizin tanıtılmasına büyük katkı sunacak bu kongrenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Bugün ekonomik buhran içinde bulunan ülkemizin en sıkıntılı bölgesinin Batı Trakya olduğunu, azınlık insanının yıllardır uygulanan ayrımcı politikalar sebebiyle kamuda görev alamadığını, tamamen toprağa ve tarıma dayalı bir yaşam sürdüğünü, hem hava şartlarının olumsuzluğundan hem de ürünlerini istediği değerden satamadığından dolayı son yıllarda olumsuz etkilendiğini anlattı. Oysa bölgede ağırlıklı olarak Türklerin yaşadığı belediyelerde dahi, ülkemizin üniversitelerinden mezun olmuş çocuklarımızın istihdam edilmediğini vurguladı. Bu ayrımcılığın kendilerini derinden yaraladığını, hoşgörüden yoksun idarenin kronikleşmiş sorunlarımıza çok duyarsız davrandığını, müftülük, vakıflar, eğitim, kimlik ve kimliğe dayalı dernekleşme gibi kendileri için çok önem arz eden sorunların yıllardır çözüm beklediğini anlattı.

Hoşgörülü ve uysal bir azınlık olarak sabırla beklediklerini, sabrın bir yere kadar olduğunu, kendilerinin barış ve dostluk içinde bir yaşam dilediklerini, bu ülkeye hizmet etmekten başka bir gayelerinin olmadığını ifade etti. Konuşmasının sonunda Genel Başkan köyün mütevelli heyeti başkanına DEB Partisi’ne 25 Mayıs AP seçimlerinde verilen yoğun destekten dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 

AP seçimlerinde vermiş oldukları yoğun destekten dolayı ve kendisini sabırla dinledikleri için köy halkına bir kez daha teşekkür ederek, konuşmasını sonlandırdı.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a bu ziyaretinde Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, DEB Partisi Halkla İlişkiler Birimi’nden Serkan Halil ve Sedat Ali eşlik ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz