Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ MEHRİKOZ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ MEHRİKOZ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

26
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Mehrikoz köyünü ziyaret ederek, köy halkı ile birlikte Cuma namazını eda etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Cuma namazından sonra cami avlusunda köy cemaatine hitap etti. Genel Başkan konuşmasında Mehrikoz köyünü imza kampanyası çerçevesinde ziyaret ettiğini, ülkemizin ekonomik krizinden en fazla Batı Trakya Türk Azınlığı’nın etkilendiğini, çünkü insanımıza hâlâ kamu alanının kapalı tutulduğunu, bu sebepten dolayı özellikle üniversite mezunu gençlerimizin baba ocağını ve bölgeyi terk ettiğini, bu durumun kendilerini gelecek açısından çok kaygılandırdığını söyledi. Azınlık toplumunun sabırla ve ülkesine sadık kalarak, azınlık haklarını talep ettiğini, ancak başta eğitim olmak üzere kimliğin inkârı, müftülük, vakıflar, siyasette temsiliyet, dernekleşme ve ekonomik alanlarda çözüm bekleyen sorunların çözümü noktasında bugüne kadar hiçbir hükümetin adım atmadığını, azınlık muhatap alınmadan çıkarılan dayatmacı yeni yasalarla sorunların daha da büyütüldüğünü ve karmaşık hale getirildiğini ifade etti. Başlattıkları bu imza kampanyasının her azınlık bireyine haklarını talep etme noktasında demokratik bir yol açtığını, bunu halkımızın çok iyi değerlendireceğine olan inancının tam olduğunu belirterek, kendisini sabırla dinleyenlere teşekkür etti.

DEB Partisi olarak köy halkına ve köy kanaat önderlerine DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuşa ve ekibine göstermiş oldukları samimi ilgilerinden ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz