Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ: “AZINLIK OKULLARI AZINLIĞA AİTTİR”

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ: “AZINLIK OKULLARI AZINLIĞA AİTTİR”

17
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, kapatılmak istenen Durhasanlar köy okulu problemini Durhasanlar köy halkı ve çevre köylerden gelen encümen heyeti temsilcileri ile görüşmek üzere Durhasanlar köyünü ziyaret etti. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş azınlık okulları üzerinde oynanan bu oyunun son bulmasını istediklerini, azınlık okullarının azınlığa ait olduğunu, velilerin rızası olmadan bu okulları kapatmaya kimsenin hakkı olmadığını dile getirdi.

Genel Başkan Durhasanlar çocuk velileri, encümenleri, Dolapçılar, Hacıköy ve Işıklar encümenleri ile bir araya gelerek, ayrıntılı bir şekilde okul kapatma sorununu görüştü. Veliler ve encümen heyeti okullarının kapanmasını istemedikleri açık bir dille ifade etti. Bu hususta her türlü hukuki mücadeleye hazır olduklarını söylediler. Bir önceki yıl Işıklar köy okulunu kapatmak isteyen anlayışın,bu yıl Durhasanlar köy okulunu kapatma çabası içinde olduğunu anlattılar.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş azınlık okulları üzerinde oynanan bu oyunun son bulmasını istediklerini, azınlık okullarının azınlığa ait olduğunu, velilerin rızası olmadan bu okulları kapatmaya kimsenin hakkı olmadığını dile getirdi. Lozan’ın bu hususta açık olduğunu ve ülkemiz Yunanistan’ın Lozan’a riayet etmesi gerektiğini ifade etti.

Azınlık olarak asimile olmadan, kültürlerinin iki temel unsuru olan dillerine ve dinlerine sahip çıkarak, iyi ve eğitimli birer vatandaş olarak ülkelerine hizmet etmek istediklerini, bu bölgeye uluslararası bir antlaşma ile bırakıldıklarını, bu antlaşmanın şartlarına imza koyanlardan bu şartlara saygı beklediklerini ifade etti. Rodos ve İstanköy’de kapatılan azınlık okulları sonrasında, bir kültürün, bir dilin nasıl kaybolduğunu, adalara yaptıkları ziyarette müşahede ettiklerini, aynı akıbete uğramamak için kültürümüze ve onun iki önemli unsuru olan dile ve dine sonuna kadar sahip çıkacaklarını beyan etti. Yetkililerin iyi niyetli gerekli adımları atacağına inandığını belirtti.

DEB Partisi olarak Durhasanlar köy halkının yanında olduklarını, halkla birlikte her türlü mücadeleye hazır olduklarını söyledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz