Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ WİTTEN DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ WİTTEN DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

21
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da Genel Başkan’a bu ziyarette eşlik etti.

Katılımın çok yoğun olduğu toplantının açılış konuşmasını Dernek Başkanı Dr. Mesut Hüseyin yaptı. Kendisinin de DEB Partisi üyesi olduğunu beyan eden Dr. Mesut Hüseyin, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’u derneğinde görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. DEB Partisi’nin çalışmalarını takip ettiklerini ve üç yıldan beri DEB Partisi’nin yükselişini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Daha sonra söz alan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da DEB Partisi ve ABTTF arasında yapılan iş birliği protokolüne dikkat çekerek, DEB Partisi ile önümüzdeki altı aylık çalışma planını hazırlamak ve birçok alanda istişarelerde bulunmak için toplantılar yapacaklarını belirterek sözü Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a bıraktı.

 DEB Partisi Genel Başkanı ziyaretlerinin hafta ortasına gelmesine ve yoğun bir iş gününün ardından kendisini dinlemeye gelen dernek üyeleri ile kendilerini ağırlayan Dernek Başkanı Dr. Mesut Hüseyin’e ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Genel Başkan Batı Trakya’dan kucak dolusu selam getirdiğini, ancak pek hayırlı haberler getiremediğini beyan etti.

Batı Trakya Türkü’nün büyük bir ekonomik krizle boğuştuğunu, işsizliğin insanımızı olumsuz etkilediğini ve buna acil çözümler üretilmesinin şart olduğunu ifade etti. 240 İmam Yasası’nın uygulamaya konulduğunu, Lozan Antlaşması’nda var olan dini özerkliğin böylece son bulduğunu, Türkçe-Yunanca eğitim verecek anaokullarının açılmasına müsaade edilmeyerek ve öğrenci azlığı bahane edilerek, ilkokulların kapatıldığı, bu sebeple eğitim özerkliğinin de büyük bir darbe aldığını anlattı.

Genel Başkan sırasıyla müftülük, vakıflar, adaletsiz %3’lük seçim barajı, gençlik, dil ve kültür evinin inşası ve oluşumu gibi konulardaki düşüncelerini halkla paylaştı.

Konuşmasının sonunda DEB Partisi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Herkesi DEB Partisi’ne üye olmaya davet ederek, kendisini sabırla dinleyen ve sorularıyla üç saatlik konuşmaya katkı sunan herkese teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz