Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ VERİA VE GİANNİTSA BÖLGESİNDE OSMANLI ESERLERİNİ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ VERİA VE GİANNİTSA BÖLGESİNDE OSMANLI ESERLERİNİ ZİYARET ETTİ

27
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kurban Bayramının 1. Ve 2. günlerinde Veria (Karaferya) ve Giannitsa (Yenice veya Yenice-i Vardar) bölgelerinde Osmanlı Eserlerini ziyaret etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş Yenice-i Vardar olarak da bilinen Giannitsa kasabasında bulunan Gazi Evrenos Bey türbesini ziyaret ederek, dua etti. Türbe Selçuklu tarzında inşa edilmiş ve yenirestorasyonu yapılmış. Türbe ziyaretinin ardından Genel Başkan kasabada bulunan saat kulesini ve 16. yüzyılda yapılmış İskender Bey Camii’ni de ziyaret etti. İskender Bey Camii’nin harabeye dönmüş hali Genel Başkan’ın dikkatini çekti.

Ertesi gün Veria şehrine geçen Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, ilk olarak Evliya Çelebi’nin hatıratında da yer alan KaraferyaHüdavendigâr Camii ve Cuma Camii olarak da bilinen camii ziyaret etti. Daha sonra Medrese Camii olarak anılan Eminzade Ahmet Ağa Camiine geçen Genel Başkan restore edilmiş ve minaresiyle dimdik ayakta duran bu caminin toplantı salonu ve kültür merkezi olarak kullanıldığına tanıklık etti. Caminin hemen yanındaki tarihi okul hâlâ hizmet veriyor. Ardından Alacahamamı ve bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş her tarafını yaban otların sardığı, Çelebi Sinan Bey Camii’ni ziyaret eden Genel Başkan gördükleri karşısında hayrete düştü. Bu bölgelerdeki Osmanlı eserlerinin içler acısı halini gözlemleyen Genel Başkan, ziyareti sonrası bu eserlerin restore edilip ibadete açılmasının ülke turizmine de büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuşa bu ziyaretinde DEB Partisi Genel Sekreteri Aydın Ahmet eşlik etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz