Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ VE HEYETİNDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLE BALKAN ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ’NE...

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ VE HEYETİNDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLE BALKAN ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ’NE ZİYARET

27
0

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve heyetinden Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ile Balkan Araştırmaları Enstitüsü’ne ziyaret.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ile Uluslararası Köprü Derneği Başkanı Şerife Er ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Edirne’deki Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ettiler. Kabulde rektörün eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu da hazır bulundu.

Batı Trakyalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu’nun da eşlik ettiği heyet ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu arasında yapılan görüşme çok samimi ve olumlu geçti. Görüşmede Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirdi. Azınlık gençlerinin eğitimli ve donanımlı yetişmelerinin azınlık açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı

Uluslararası Köprü Derneği Başkanı Şerife Er ile yönetim kurulu üyeleri de dernek çalışmalarını ve amaçlarını dile getirdiler.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Balkanlardan çok sayıda öğrencileri olduğunu, ancak bu sayıyı daha da artırmak istediklerini belirtti. Ayrıca maddi imkânsızlıkları bulunan öğrenciler için de birçok proje geliştirerek, tüm öğrencilere imkân yarattıklarını dile getirerek, her öğrenciye okuma şansı tanımak istediklerini anlattı.

Görüşmenin sonunda Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş DEB Partisi plaketi, Onursal Başkan Işık Sadık Ahmet de rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in çerçeveli bir fotoğrafını, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim ettiler. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a bir plaket takdim etti.

Görüşmenin ardından Batı Trakyalı öğretim görevlileri Ali Hüseyinoğlu ile Utku Kırlıdökme’nin eşlik ettiği heyet, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü’ne geçerek, Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Akyay’ı ziyaret etti.

Görüşmede DEB Partisi, Uluslararası Köprü Derneği ile Enstitü arasında Balkanlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz