Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ NARLIKÖYÜ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ NARLIKÖYÜ ZİYARET ETTİ

11
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve diğer yetkililer 19 Nisan 2013 tarihinde Yassıköy belediyesine bağlı Narlıköyü ziyaret etti. ziyaretle ilgili olarak DEB Partisi tarafından açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“19 Nisan Cuma günü Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ekibi, Narlıköy İmamı Sadık Sadık’ın daveti üzerine Narlıköy’ü ziyaret edip, Cuma namazını Narlıköy’de eda ettiler.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in vaazının ardından Cuma namazı kılındı. Namaz sonrası DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Narlıköy Cemaati’ne seslendi. Genel Başkan Batı Trakya Türk Azınlığı olarak, maruz kaldığımız haksızlıklarla mücadele etmenin yolunun birlik beraberlik içinde olmaktan geçtiğini, ifade etti. Bölünmenin, parçalanmanın Azınlık insanının aleyhine olduğunu, bunu yaşayarak gördüğümüzü söyledi. DEB Partisi Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklarını müdafaa noktasında çalıştığını, gücünü de halktan aldığını, halkın takdir edip daha fazla güç vermesi durumunda, DEB Partisi’nin her alanda vereceği mücadelenin daha da güçleneceğini anlattı. Bu münasebetle herkesi DEB Partisi’nin üyesi olmaya davet ettiğini belirtti.

“240 İmam Yasası” ile devletin camileri de, ibadetleri de kontrol altına almak istediğini, eğitimin ardından dinimizin de baskı altına alınmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Güçlü ve onurlu bir duruş sergilemenin gerekliliğine, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak sözlerini tamamladı. Narlıköy İmamı Sadık Sadık’ın davetine Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk ve Ufuk Gözaydın da iştirak ettiler. Konuşma sonrasında DEB Partisi Kurucu Üyesi Narlıköy İmamı Sadık Sadık evinde tüm misafirlerin onuruna bir yemek verdi.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz