Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ MİLLETVEKİLİ CEMİLE YUSUF’U ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ MİLLETVEKİLİ CEMİLE YUSUF’U ZİYARET ETTİ

18
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu7 Şubat Cuma günü, Hıristiyan Birlik Partisi CDU’danilk Türk asıllı Federal Meclis milletvekili seçilen hemşerimiz Cemile Yusuf’u ziyaret ettiler. Görüşmede DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet ile milletvekili Cemile Yusuf’un siyasi Danışmanı Dr. Deniz Nergis de hazır bulundular.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Hıristiyan Birlik Partisi CDU’danilk Türk asıllı Federal Meclis milletvekili seçilen hemşerimiz Cemile Yusuf’u tebrik ederek, Federal Meclis milletvekili seçilmiş olmasının Batı Trakya Türkleri adına çok gurur verici olduğunu beyan etti. Kendisini ve partisini tanıtan Genel Başkan, Sayın Cemile Yusuf’a Batı Trakya’da var olan mevcut sorunları iletti. Ekonomik sıkıntıların yanı sıra siyasi, kültürel ve sosyal sıkıntıları da uzun uzun anlatan Genel Başkan, Cemile Yusuf’u Batı Trakya’ya davet etti. Özellikle Lozan’dan doğan hakların kazanılması bakımından verilen mücadeleye Yunanistan’ın samimi yaklaşmadığını, diyalog kapısını sürekli kapalı tuttuğunu anlattı. AB ülkesi olmasına rağmen vatandaşlık haklarının bazılarını ancak 1995 yılından sonra kazandıklarını ifade eden Mustafa Ali Çavuş, hem vatandaşlık hem de azınlık konularında çözüm bekleyen birçok sorunun olduğunu söyledi.

ABTTF Başkanı da eğitim konusuna dikkat çekerek, azınlık okullarında bilinçli düşürülen kalite sonrası, halkın devlet okullarını seçiyor olmasının eğitim özerkliğine büyük zarar verdiğini anlattı. Akademide yetiştirilen ve Türkçe konusunda pek yeterli olmayan öğretmenlerin ana dil öğreniminde eksiklik yarattığını anlattı. Türkiye çıkışlı öğretmenlere olanak verilmemesinin çok üzücü olduğunu belirten ABTTF Başkanı, Yunanistan’ın azınlık okulları konusunda iyi niyetli olmadığını göstermektedir dedi.

Milletvekili Cemile Yusuf da hem DEB Partisi hem de ABTTF Başkanlarının kendisini ziyaret ederek tebrik etmelerinden, iyi ve güzel dileklerde bulunmalarından ve kendilerini ağırlamaktan dolayı son derece memnuniyet duyduğunu ifade etti. Azınlık sorunları ile ilgili her konuda sorular sorarak ayrıntılar hususunda bilgi aldı. Batı Trakya’ya gelmek istediğini, ancak hükümetin çok yeni kurulduğunu, bu sebeple işlerin henüz yoğun olduğunu, fakat bir fırsat yaratarak geleceğini beyan etti.

Görüşmenin ardından milletvekili Cemile Yusuf, konuklarına meclisi gezdirerek Alman Federal Meclisi hakkında bilgiler verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz