Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ KOZDERE KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ KOZDERE KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

14
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ekibi 17 Ocak Cuma akşamı Kozdere Köyü’nü ziyaret etti.

Önce Kozdere Köyü gençlik odasını ziyaret eden Genel Başkan, gençlerle uzun uzun sohbet etti. Sohbetin önceliği ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve krizden etkilenen azınlık insanımız oldu. Genel Başkan doğal afetlerden etkilenen çifçilerimizin zarar ziyanının karşılanması için DEB Partisi’nin yapmış olduğu girişimleri anlattı. Ayrıca “240 İmam Yasası’nın” yürürlüğe girmesi ile inanç özgürlüğüne de büyük bir darbe vurulduğunu anlattı. Lozan’da elde edilen hakların tümünü birer birer kaybeden azınlığın içine düştüğü çıkmazları ifade etti.

Demokratik bir ülkede, hatta AB’ye başkanlık eden bir ülkede olan bitene bakıldığında, insanların ne adalete, ne yasalara, ne de antlaşmalara bir inancı kalmadığına vurgu yaptı.

AB’nin Ruhban Okulu’nu hiç unutmadığını sürekli gündeme getirdiğini, ancak AB üyesi bir ülkede, hak ettiği halde vakıflarına, okullarına, müftülerine ve imamlarına sahip olamayan bir azınlığın varlığından hiç haberdar değilmiş gibi davranmasını anlamakta güçlük çektiklerini belirtti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin etnik kimliğimizle aldığı kararlar ortada. Buna rağmen tabelaların asılmasını sağlayamayan bir AB’nin tek tarafı taleplerde bulunmasının çok düşündürücü olduğunu belirtti.

Daha sonra kahvelerdeki soydaşlarla da buluşan Genel Başkan’a ilgi büyüktü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz