Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ: “HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ: “HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

26
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine’nin dağlık bölgesinde yer alan Hacıören köyünü ziyaret ederek köy cemaati ile birlikte Cuma namazını eda etti ve namaz sonrası cami önünde köy halkına hitap etti.  

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş namaz sonrası halkı selamlayarak başladığı konuşmasında; “Lozan Antlaşması’yla Azınlık olarak bırakıldığımız günden beri, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunları devam etmektedir. Var olan haklarımız da elimizden alınmaya çalışılıyor. Türk ismi geçen derneklerimizin kapatılmış olması, eğitimde yaşanan sorunlar, müftülükler ile ilgili sorunlar hala devam etmektedir. Ekonomik açıdan Yunanistan’ın en fakir bölgesi olmamız, gençlerimizi ülkeyi terk etmek zorunda bırakıyor. Bu yüzden Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu olarak daima birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in vefatından sonra Azınlık insanı farklı partilere yöneldi. Ancak hiç bir siyasi parti Azınlığın sorunları konusunda yeterli olamadı.” dedi.

Lozan Antlaşması’ndan doğan Azınlık haklarımız için, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin başlatmış olduğu imza kampanyasına da değinen Ali Çavuş, Batı Trakya Müslüman Türk Toplumunun imza kampanyasında göstermiş olduğu yoğun ilgiye teşekkür ederek, Azınlık insanının daima davasının yanında olduğunu söyledi.

Son olarak Ali Çavuş, bu zamana kadar davasına sahip çıkan Hacıören halkına, kendisine göstermiş olduğu sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a bu ziyarette MYK ve Halkla İlişkiler Birimi üyeleri de eşlik etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz