Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ GEBECİLİ KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ GEBECİLİ KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

13
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hasan İbdereli, Halkla İlişkiler Birimi’nden Serkan Halil ve Sedat Ali, Gebeciler Köyü’nü ziyaret ettiler.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş Gebecili köyünde yapmış olduğu konuşmasında, antidemokratik %3’lük seçim barajını işaret ederek, bu engelleme yüzünden azınlığın özgürce düşüncelerini meclise yansıtamadığını söyledi. Yıllardır her alanda 2. sınıf vatandaş olan azınlık insanının, bu seçim sistemi içinde de bu antidemokratik baraj yüzünden geri plana itildiğimizi söyledi. Bu sistemin halkımızı nasıl partizanlaştırdığını ve böldüğünü anlattı. Seçimden seçime hatırlanan insanlarımıza verilen vaatlerin hiçbirinin bugüne kadar tutulmadığını ifade etti.

Rodop ilinde nüfusun yarı yarıya olmasına rağmen kamuda görev yapanların neredeyse tümünün çoğunluktan olduğunu söyleyen Genel Başkan, bu adaletsizliğin ivedilikle giderilmesini beklediklerini belirtti. Ekonomik krizden en fazla azınlığın etkilendiğini, işsizlikin yüzünden gençlerimizin bölgeyi terk ettiğini ifade etti.

Sırasıyla tüm köyleri gezdiğini seçim öncesi verilmiş sözlerin bugüne kadar tutulmadığını, bizâtihi halkın kendisinin haykırdığını söyleyen Genel Başkan, yerel yönetimlere aday olacak siyasetçilere bugüne kadar verilen sözlerin neden tutulmadığını sormaları gerektiğini belirtti.

Azınlık insanının büyük bir bölümünün tarımla iştigal ettiğini, tarım alanlarının sulanmasının çiftçilerimiz için hayati önem taşıdığını ifade etti. Genel Başkan DEB Partisi’nin seçilemese bile bir seçime girerek, insanlarımızın demokratik bir tepki göstermelerine ve sorunların varlığına dikkat çekilmesine olanak sağlaması gerektiğini söyledi. Genel Başkan kendisini sabırla dinleyenlere teşekkür ederek, konuşmasını sonlandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz