Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ DUİSBURG VE VİERSEN DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ DUİSBURG VE VİERSEN DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ

13
0

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 30 Kasım 2012 tarihinde Almanya’daki Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği’ni ziyaret etti.

Bu ziyarette Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a, DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü Aydın Ahmet, DEB Partisi Sekreteri Zerrin Hüseyin, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, ABTTF Yönetim Kurulu Üyeleri Sami Yusuf ve Ramadan Ramadan eşlik ettiler.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, aynı zamanda DEB Partisi üyesi olan Dernek Başkanı Bilgin İlyazoğlu ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Dernek lokalinde Batı Trakyalı Türklere bir konuşma yapan Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, 28 Kasım günü Brüksel’de yapılan konferansı ve içeriğini anlattı. Batı Trakya Türk Azınlığı’na ayrımcı politikaların son bulması gerektiğini, Lozan’dan doğan haklarımızın verildiğini iddia eden Yunanistan’ın uygulamada bunları bizlere göstermesi gerektiğini belirtti.

DEB Partisi olarak yapılan haksızlıkları dünyaya haykırma gibi bir misyonları olduğunu ve bunu ABTTF ile kol kola girerek yapacaklarını ifade etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş günün anısına Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin bir plaketini Dernek Başkanı Bilgin İlyazoğlu’na takdim etti. Dernek Başkanı da DEB Partisi Genel Başkanı adına hazırlattığı özel plaketi kendilerine verdi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da ABTTF’in çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Derneğin Kadın üyeleri tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yiyecekler misafirlere sunuldu.

Bu ziyaretin ardından DEB Partisi Heyeti ile ABTTF Heyeti topluca Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne konuk oldular.

Burada DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş dernek üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında DEB Partisi’ni ve yeniden yapılanma sürecini anlatan Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi’nin 21. Kuruluş Yıldönümü’nde ABTTF ile bir çalışma protokolüne imza attıklarını, bu imzanın gereklerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ortak bir organizasyonla 16-20 Ekim tarihlerinde İnsan Hakları Heyeti’ni Batı Trakya’ya getirdiklerini, İnsan Hakları Heyeti’nin gözlemlerini bir rapor haline getirdiğini ve bunu Avrupa Parlamentosu’nun çatısı altında sunduğunu, bu sunulan raporun Batı Trakya Türk Azınlığı adına önemli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti. DEB Partisi’nin yılmadan yorulmadan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına çözüm arayışı içinde olacaklarını anlattı.

Viersen Dernek Başkanı Osman Osman da DEB Partisi’ni Almanya’da ve derneğinde görmekten çok mutlu olduklarını belirtti.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Viersen Derneği Başkanı Osman Osman’a DEB Partisi’nin bir plaketini takdim etti.

Daha sonra Dernek Başkanı Osman Osman DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş onuruna bir yemek verdi.

DEB Partisi olarak hem Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği’ne hem de Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne göstermiş oldukları yakınlık ve alâkadan dolayı, Dernek Başkanlarına ve onların şahsında tüm üyelerine çok teşekkür ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz