Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ BIYIKLIKÖY’DE HALKA SESLENDİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ BIYIKLIKÖY’DE HALKA SESLENDİ

15
0

15 Şubat Cuma günü Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ekibi Cuma namazını Bıyıklıköy’de eda ettiler.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş namaz sonrası halka seslendi. Yaptığı konuşmada DEB Partisi’nin çalışmalarını ve yeni yapılandırma sürecini anlattı. Azınlığın kendi anaokullarını açmasına ve çocuklarımıza anaokuldan başlayarak düzgün bir Türkçe dersi verilmesine müsaade edilmediğini, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin büfesinin kapatıldığını, son “240 İmam Yasası” ile camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın elimizden alınmak istendiğini, bu tür sinsice yasal oyunlarla devletin asimilasyonu gerçekleştirme arzusu içinde olduğunu söyledi.

Bu ülkede hiçbir zaman eşit olmadıklarını, sadece seçim zamanı hatırlandıklarını ve birçok tatlı sözle bugüne kadar kandırıldıklarını, fakat ne Azınlık sorunlarında ne de vatandaşlık haklarında herhangi bir ilerleme olmadığını ve her zaman umutlarının hüsranla neticelendiğini belirtti. Azınlığın ağır bir ekonomik kriz yaşadığını, çünkü Türk ailelerinin hiçbirinde devlet memuru olmadığını, oysa çoğunluğun bazı ailelerine iki memur maaşı girdiğini, nüfusun Rodop vilayetinde eşit olmasına rağmen bu imkanlardan Türklerin hiç yararlanamadığını ifade etti.

Konuşmanın sonrasında Bıyıklıköy Halkı Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a yoğun bir ilgi gösterdi. Aynı zamanda cami bahçesine kurulan üyelik standına birçok kişinin gelip üye olması sevindiriciydi.

Daha sonra Genel Başkan ve ekibi Küçük Müsellim Köyü’ne geçerek DEB Partisi kurucularından ve eski başkanlarından olan Mustafa (Boşnak) Mustafa’nın DEB Partisi tarafından yeni yaptırılan kabri başında dua etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz