Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ 4. ULUSLARARASI MUHSİN YAZICIOĞLU SEMPOZYUMU’NA KATILDI

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ 4. ULUSLARARASI MUHSİN YAZICIOĞLU SEMPOZYUMU’NA KATILDI

9
0

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş 31 Mart Pazar günü, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde, Büyük Birlik Partisi tarafından organize edilen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu’na katıldı.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı. Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in yönettiği birinci oturumda konuşmasını yapan Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Türk Dünyası’nın bir parçası olan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sıkıntılarını dile getirdi. Aynı oturumda Irak Kerkük Milletvekili Jale Yunus Neftçi, Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva ve Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç yer aldı.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş Batı Trakya Türkleri’nin çağdaş bir dünyada hiç yaşanmaması gereken büyük sıkıntılar yaşadığını, 30 yılı aşkındır AB üyesi olan ülkemizde Azınlığın fikri dahi sorulmadan, kimliği dahi tanınmadan bazı beyhude çözümler üretilmek istendiğini ve çözümlerin asla Azınlık tarafından kabul görmediğini anlattı. Azınlığın, Lozan Antlaşması’nın ruhuna uygun olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Rum Azınlığa tanıdığı tüm hakların aynısını, Yunanistan tarafından Batı Trakya Türkleri’ne tanınacağı günü beklediğini söyledi. Ülkemiz Yunanistan’ın AB Üyesi olması hasebiyle Batı Trakya Türkleri’nin sorunları aynı zamanda AB’nin bir meselesi olması gerektiğini, tabii olarak Batı Trakya Türkleri’nin Türk Dünyası’nın bir parçası olması hasebiyle Batı Trakya Türkleri’nin sorunları Türk Dünyası’nın da ilgi alanında olması gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.

Katılımcılar arasında Kırgızistan Milletvekili Dastan Cumabekov, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Azerbaycan Musavvat Partisi Genel Başkanı İsa Gamber, Kırgızistan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tulubay Abdirrahmanov, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan vardı.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de gerçekleştirilen sempozyum boyunca Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a özel bir alâka gösterildi.

Ayrıca sempozyum boyunca Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş Türk Dünyası’ndan gelen konuklarla temaslarda bulundu. Özellikle Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüş, Azerbaycan Mlletvekili ve aynı zaman da Avrupa Şurası Parlamento Asamblesi Üyesi olan Ganira Paşayeva, Azerbaycan Musavvat Partisi Genel Başkanı İsa Gamber Batı Trakya Türkleri’nin sorunlarına büyük ilgi gösterdiler. Kurulan bağlantılar neticesinde ilişkilerimizin karşılıklı ziyaretlerle geliştirilmesi hususunda kararlar alındı.

DEB Partisi olarak, çok yararlı geçtiğine inandığımız 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu’na bizleri davet eden ve sempozyum boyunca büyük ilgi gösteren BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’ye ve BBP yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz