Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Müslüman Milletvekilleri Dahi Müftü Seçimi İstemiyor”

“Müslüman Milletvekilleri Dahi Müftü Seçimi İstemiyor”

0
0

Dedeağaç Metropoliti Anthimos açıkça söyledi, şimdi siz Milletvekilleri İlhan Ahmet, Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, çıkın ve Metropolit Anthimos’u yalanlayın.

“Biz Batı Trakya’da Müftünün halkımız tarafından seçilmesini istiyoruz. Bu hak bize Lozan Barış Anlaşması’ndan verildi ve bizim talebimiz budur.” Diyebilecek misiniz? Batı Trakya Türk Azınlığı sizden bu konuda da dik durmanızı bekliyor. Yapabilecek misiniz?

Bakınız Batı Trakya Türk Basını yine sizi eleştiriyor!!! Haksız yere değil mi? Alın işte Metropolit topu sizin kucağınıza attı! Siz dahi Milletvekilleri olarak Tayinli Müftü Naipleri ile birlikte Batı Trakya’da Müftü seçimi istemiyor muşsunuz.

Bunu İlhan Tahsin uydurmuyor, size saldırmıyor ki sürekli saldırıyorum diye dert yanıyorsunuz, yalan yanlış, hatta bana ve aileme kadar hakaretler, aslı olmayan aşağılayıcı sözler kullanarak aklınıza göre beni rezil edeceksiniz sevdasına kapılmış gidiyorsunuz. Yunan’ın yapmadığını sen yapıyorsun İlhan Ahmet. Yok karşı taraf, yok bu taraf o taraf. Önce sen tarafını seç, yönünü bul ve doğru yolu seç. Azınlığın tüm kurumlarına saldırıyorusun. Beyhude!!

Bak işte, Burhan Baran kökünü bulmak üzere önce Atina’daki Akropolis tapınağından başladı. Seçimini yaptı. Şahsına ait sosyal paylaşım hesabında da yayınladı. Fotoğrafı görünce ilk başta ANITKABİR zannettim….. Ama yanılmışım… AKROPOLİS TAPINAĞIYMIŞ…..

Bir kez daha yazıyorum, ben ve benim gibileri, yani bizler safımızı belli ediyoruz, kökümüz belli, yönümüz belli, onun için de zaten bedel ödüyoruz! Ya siz, Azınlığın hak hukukunu korumaya niyetiniz var mı? Azınlığın yanında mı duracaksnız? Veya KOLONAKİ’de stres atmaya devam mı edeceksiniz?

Eğer Azınlığın oylarının hakkını vermek vede Azınlığın yanındaysanız yapacağınız şey açıkça bellidir:

“BİZ MİLLETVEKİLLERİ OLARAK, SAYIN ANTHİMOS’UN SÖYLEDİKLERİNE ASLA KATILMIYORUZ!

LOZAN’DAN BİR HAKKIMIZDIR VE BATI TRAKYA’DA MÜFTÜ SEÇİMİ İSTİYORUZ!!!”  

Gelelim habere ki siz de okuyun! Bak elin Hristiyan adamı ne diyor….

“Müslüman Milletvekilleri Dahi Müftü Seçimi İstemiyor”

Dedeağaç (Aleksandrupolis) Metropoliti Anthimos konuşmaya devam ediyor. Bu defasında da Kumçiftliği’nden (Orestiada) yayın yapan Yunanistan Devlet Radyosu’na (ERA) telefonla katıldı ve Müftü seçimi konusuna değindi. Metropolit Anthimos çok çarpıcı bir açıklamada bulundu ve “Müslüman Milletvekilleri dahi Müftü seçimi istemiyor ifadelerini kullandı.

Dedeağaç (Aleksandrupolis) Metropoliti Anthimos özetle şu ifadeleri kullandı:

“Ulusumuza karşı çalışan bu sahte Müftüleri şimdi de halkın seçilmişi mi yapmak istiyoruz? Bunu Müslüman Milletvekilleri kendileri dahi istemiyor.

Partiler Arası Trakya Kalkınma Komisyonu Başbakan’dan Trakya’nın ekonomik olarak kalkınmas için emir almasına rağmen, tabii ki burada hiç ayırım gözetmeksizin Hristiyanlar ve Müslümanları ilgilendiyor, ancak ani bir şekilde görüyoruz ki Trakya Kalkınma Komisyonu’nun kurumsal verilere müdahalesiyle, yani seçimler (Müftü) yapılsın v.b. başka hiç bir yerde olmuyor bu, dini liderlerin halk tarafından seçimi Kainatta hiç bir yerde olmuyor.

Sadece Kiliselerde değil, Camilerde de olmuyor, Türkiye de seçmiyor, Suudi Arabistan, İran Tahran’da dahi Müftüler seçilmiyor. Biz birilerinin buna açıklık getirmesini, neyin hedeflendiğinin açıklamasını bekliyoruz. Bunu Avrupa Birliği de talep etmiyor bizden. Avrupa’da da seçilmiyorlar.

Biz burada bir ilki mi yapmayı amaçlıyoruz. Dini liderler görevlerinde kalıcıdırlar, aynen bizlerin de olduğu gibi Metropolitler ve Müftüler. Sürekli görevde kalacak olan birinin halk tarafından seçilmesini düşünebiliyor musunuz?

Halk her dört yılda bir seçme seçilme hakkını kullanıyor ve hoşuna gitmeyen siyasi kişiyi Eyalet Başkanını Belediye Başkanını beğenmiyor ve başka birine oyunu veriyor. Ancak dini lideri değiştirme hakkı olamayacak. Bu nedenle dünyada hiç bir yerde Müslümanlar’dan, Hristiyanlar’dan veya Budistler’den dini liderlerin seçimi yapılmıyor. Hepimiz sadece Seçici Kurullar tarafından seçiliyoruz. Devletin yasalarının öngördüğü şekilde veya var olan tüzüklerde belirtildiği gibi v.b.

Ancak bu yapılmak istenen dünyada bir ilk, nereye gideceğini anlıyoruz. Bu bir felaket olacaktır. Net bir şekilde söyleyeyim; Konsolosluk sahte Müftüleri (Seçilmiş Müftüler) elinde tutuyor ve halkın seçmesi için bunları getirecek halkın önüne. Vatanımızın içinde komşu ülke bunu yaratarak öne çıkararak ulusumuza karşı çalışıyor. Bunu sadece ben söylemiyorum, herkes yazıyor ve söylüyor.

Ulusumuza karşı çalışan bu sahte Müftüleri şimdi de halkın seçilmişi mi yapmak istiyoruz? Bunu Müslüman Milletvekilleri kendileri dahi istemiyor, Müslümanların kendileri dahi istemiyor, yasal resmi Müftüler dahi istemiyorlar ve hayret ediyorlar.

Tabii ki şimdi Kalkınma Komisyonu geri adım atıyor, sorunu anlıyor. Ama buna rağmen bir daha bir daha yine yeniden birşeyler seziyoruz ve hayret ediyorum, kim istedi? Kime hizmet edecek?

Aleksandrupolis’te (Dedeağaç) gerçekleştirilen “Yunanistan’da ve Avrupa’da İslam” konulu konferansta da bunu söyledim ve izlemeye gelen Müslümanlar, Pomaklar, orada bulunan herkes konuşmamın sonunda beni tebrik ettiler ve bana “aynen böyle devam ediniz” dediler.

Bölgemizde bir asırdır olumlu bir şekilde çalışan bu kurumsal verileri, zar atarak dünya geneli herhangi bir Partiler Arası Komisyonun (Partiler Arası Trakya Kalkınma Komisyonu) deneyine izin vermeyeceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz