Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MURATLI KÖYÜ CAMİİ’NDE GÖRKEMLİ MEVLİD TÖRENİ

MURATLI KÖYÜ CAMİİ’NDE GÖRKEMLİ MEVLİD TÖRENİ

30
0

Maronya-Şapçı Belediyesine bağlı Muratlı Köyü (Mirana) Camii’nde görkemli Mevlid töreni yaşandı. Yaklaşık 1.500 kişinin katılımıyla gerçekleşen Mevlid töreni aynı zamanda Caminin yenileme çalışmalarından sonra yeniden ibadete açılışına vesile oldu. Bilindiği üzere Muratlı Camii, 2008 yılından bu yana devam eden içinde ve dışındaki yenileme çalışmaları bitti ve yeniden hizmet vermeye başladı.

Yenileme çalışmalarında yapılan harcamaların köy halkı tarafından karşılandığı belirtiliyor.

Caminin iç dekorasyonunu oluşturan çinilerdeki motifler gerçekten görülmeye değer. Titizlikle çalışılmış bir eserin içi ve dışı ancak bu kadar olur dedirtiyor.

Dolayısıyla büyük fedakarlıklar yapan Muratlı köyü halkı, Mevlid töreninde hakkıyla köylerindeki muheşem camiyle gurur duydular ve bundan sonra da duymaya devam edecekler.

Bu anlamlı günde kendilerini Batı Trakya Türk halkı yalnız bırakmadı. Rodop ilinin dört bir yanından Muratlı köyüne gelen Türkler, bir kez daha birlik ve beraberlik içinde bulunmanın sevincini yaşadılar. Davetli olan ve olmayan herkes bu anlamlı törene katıldı ve desteklerini sundu.

 

Katılanlar arasında T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Fatih Akarca, Gümülcine S eçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, sabık Milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcıları Rıdvan Molla İsa, Mehmet Devecioğlu, Muratlı köyünden olan Almanya Batı Trakya Türkleri Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan, Maronya-Şapçı Belediye Başkanı İlias İonnakis ve Başkan Yardımcıları Orhan Mustafa ve Anestis Pimenidis, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve yardımcıları, Eyalet Meclisi Üyeleri Ercan Hüseyin, Kaan Mümin, Suat Çolak, Sevgi Salim, Kozlukebir belediyesi Muhalefet lideri Halit Mehmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Mevlid töreni sonrası yapılan kısa selamlama konuşmalarında konuşmacılar, Muratlı köyü halkını yapmış oldukları bu güzel etkinlikten dolayı tebrik ettiler ve bunun diğer köylerimize de örnek bir çalışma olarak yansımasını temenni ettiler.

 

MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF: “150 DİN GÖREVLİMİZLE BU MEMLEKETİ SALLLADIK VE SALLAYACAĞIZ”

Törende uzunca bir konuşma yapan Gümülcine S.Müftüsü İbrahim Şerif, özetle şunları söyledi: “Değerli kardeşlerim, Camiler İslam dininde ve İslam medeniyetinde çok önemlidir. Camileri yapanlar ve ibadet eden insanlar Allah’a iman etmiş ve inanan insanlardır. Ama camileri yine ayakta tutan insanlardır. Batı Trakyamızdaki din görevlilerini bizler teker teker tanıdığımızdan dolayı köyünü çok seven ve köylününde kendisini çok sevdiğini inandığımız Muratlı köyü din görevlisi arkadaşımız, kardeşimiz Recep’i de cani gönülden tebrik ediyorum. Gerçekten köyüne layık olmaya, köyüne hizmet etmeye, insanlarına hizmet etmeye çabaladığına bizzat şahit oluyoruz ve bundan dolayı birçok dün görevlisi gibi kendisine teşekkür ediyoruz.

Değerli kardeşlerim, bir köyün, bir beldenin, bir memleketin yerleşim yerinin insanlarının arasında huzurun, sevginin, saygının var olduğunu anlayabilmek için insanlarla konuşmaya gerek olmadan vardığımız yerleşim yerinin, vardığımız köyün önce Camiine bir bakıp, ardından da mezarlığına bir bakarsanız o köydeki insanların ne kadar mutlu, ne kadar huzurlu, ne kadar birbirileriyle iyi geçindiklerini ve birlik beraberlik içinde olduklarını hemen anlarsınız.

Bütün samimi duygularımla ifade ediyorum ki, sabahleyin buraya gelirken yolun doğu tarafında mezarlığa baktım ve gerçekten mezarlık pırıl pırıl, Muratlı köyünde camiye de geldiğimde caminin de çok çok güzel olduğunu gördüm. Bunun bu Muratlı köyünde yaşayan insanların ne kadar mutlu oldukların bir işaretidir. Bizler hepimiz birlik beraberlik içerisinde din görevlilerimizle mutluyuz, sevinçliyiz ve huzurluyuz. Son zamanda önemli işler başardık. Yeniden dirildik ve dirilmeye devam edeceğiz. Bizler mevcut 150 din görevimizle Batı Trakyamıza hizmet sunuyoruz. Ama hiç kimse merak etmesin, 150 din görevlimizle bu memleketi sallladık ve sallayacağız. Dolayısıyla, Allah sizin ve bizlerin mutluluğunu bozmasın, Allah bu mutluluğun neticesinde sizleride bizleride Cennet’te buluştursun.”

 

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos Fatih Akarca, yaptığı konuşmasında “çok değerli Muratlılı soydaşlarım, hepinizi Başkonsolosum adına saygıyla selamlıyorum. Böyle güzel ve hayırlı bir işi görevi gerçekleştirdiniz ve bizleride aranıza davet ettiğiniz için söz aldım. Bu vesileyle gerçekleştirmiş olduğunuz bu mevlid töreninden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Muratlı köylülerini tebrik etti ve davetlerinden dolayı da kendilerine teşekkür etti.

Muratlı köyünden olan ve Almanya’da yaşayan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “köyümde köylülerimle, akrabalarımla, komşularımla birlikte böyle güzel bir törende birlik beraberlik içinde olmak üzere Almanya’dan geldim. İyi ki gelmişim gerçekten bu birlik beraberliği görmek güzel bir duygu. Emeği geçen köylülerimi ve tüm herkesi kutluyorum, kendilerine vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğle namazı kılındı. Kalabalık nedeniyle halkın büyük bir bölümü öğlen namazını caminin bahçesine serilen halıların üzerinde kıldı.

Namazın ardından herkese etli pilav ve ayran ikram edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz