Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “MUHTEŞEM YOLCULUK” İÇİN SELANİK’TE IŞILTILI GALA

“MUHTEŞEM YOLCULUK” İÇİN SELANİK’TE IŞILTILI GALA

22
0

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle iki ülkenin 19 şehrinde çekimleri gerçekleştirilen 13 bölümlük “Muhteşem Yolculuk” belgeselinin tanıtım galası, Selanik’teki Türk Başkonsolosluğunun organize ettiği muhteşem bir etkinlikle 2 Şubat akşamı Selanik Les Lazaristes Otelinde gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris’i temsilen Belediye Meclisi Başkanı Panayotis Avramopulos, Selanik’te kain yabancı misyonların temsilcileri, Selanik Tanıtma ve Pazarlama Kuruluşu temsilcileri, Kuzey Yunanistan Türk-Yunan Ticaret Odası yönetimi, Selanik Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, basın mensupları, ERT, STAR TV, TV-100, Makedonia TV gibi yerel ve ülke genelinde yayın yapan televizyon kanallarının muhabirleri, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) Selanik teşkilatı üyesi öğrencileri ve sanat ve turizm çevresinden çok sayıda kişi katıldı.

 

ALKIŞLAR TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA

 

Etkinlikte yaptığı konuşmada yönetmen Erdal Murat Aktaş, Türkiye ve Yunanistan’ın yanısıra ilk aşamada 10 ülkede gösterime girmesi planlanan belgesel hakkında bilgi verdi ve belgeselin Türk-Yunan dostluğuna katkıda bulunacağına inandığını belirtti. Yönetmen Aktaş, Başkonsolosluğumuza, Belediye Başkanı Butaris’e ve belgeselin yapımında emeği geçenlere birer plaket takdim etti. Başkonsolos Sayın Tuğrul Biltekin, Türk ve Yunan halklarının birbirine benzerliklerini ve her iki ülkenin kültürel ve turistik değerlerini ortaya çıkaran bu yapımın tanıtımının çekimlerin sonlandığı Selanik’ten başlamasından duyduğu memnuniyeti ve iki halkın mutlu ve huzurlu ortak geleceğine inancını dile getirdi. Butaris’in plaketini Belediye Meclisi Başkanı Avramopulos teslim aldı. Avramopulos konuşmasında, Selanik Belediyesi’nin belli hedefleri bulunduğunu, bunlardan birinin Türk turistleri Selanik’e getirmek olduğunu, bu amaçla şehirde Osmanlı, Yahudi ve Bizans tarihine ilişkin turlar programlandığını ifade etti.

 

SANATÇI VE SUNUCU SİNEM YILDIRIM GÖZ KAMAŞTIRDI

 

“Muhteşem Yolculuk” belgeselinden görüntülerin yer aldığı 60 dakikalık özel sunum büyük alkış aldı. Bu sunumda, belgeselin Selanik’te gerçekleştirilen çekimleri sırasında Başkonsolos Sayın Tuğrul Biltekin, ayrıca şehir merkezinde Belediye Başkanı Butaris’le yapılan söyleşilerden de görüntüler de vardı.  Son derece keyifli ve herkesin yüzünde mutlu bir tebessüm bırakan gösterimin ardından Başkonsolosluğumuzca Türk yemeklerinden de örnekler sunulan bir kokteyl düzenlendi.

 

Gala sırasında Yunan basın ve Televizyonlarının, ayrıca galaya iştirak edenlerin güzel sanatçı Sinem Yıldırım’a ilgisi dikkat çekiciydi. Türk ve Yunan mutfağının sentezini yakalayan popüler restoran sahibi, aşçı ve dekoratör İstanbul doğumlu ancak hayatınının büyük bölümünü Selanik’te geçirmiş olan Maria Ekmekçioğlu’ndan bu fırsatla yemek tarifi isteyenler de yok değildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz