Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜLERİMİZ “13. İSLAM ZİRVESİ KONFERANSI”NA KATILDI

MÜFTÜLERİMİZ “13. İSLAM ZİRVESİ KONFERANSI”NA KATILDI

21
0

Batı Trakya’lı Müftüler İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından İstanbul’da düzenlenen “13. İslam Zirvesi Konferansı” çerşevesinde önemli temaslarda bulundu. Müftülerimizin bu temaslarında kendilerine IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren de eşlik etti.

Seçilmiş Müftülerimiz İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, İslam Birliği Başkanı Medeni ile İstanbul’da yaptıkların görūşmenin çok verimli geçtiğine dikkat çektiler.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından düzenlenen “13. İslam Zirvesi Konferansı” kıdemli memurlar toplantısıyla başladı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans, “Adalet ve Barış için Birlik ve Dayanışma” başlığı altında düzenleniyor.

Basına kapalı başlayan konferansın programına göre, kıdemli memurlar toplantısı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantının gün içindeki oturumlarında, delegeler arasında müzakereler gerçekleştirilecek.

Konferansın ikinci gününde ise bakanlar toplantısına sunulmak üzere zirve sonuç belgeleri görüşülecek, Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısının taslak gündemi ve taslak programı ele alınacak.

Bu çalışmaların ardından, Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu (IPHRC) üyelerinin seçimi yapılarak, kıdemli memurlar toplantısı raporu değerlendirilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz