Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber Müftü Şerif Ve İdadiye Türk İlkokulunu Ziyaret Etti

Müftü Şerif Ve İdadiye Türk İlkokulunu Ziyaret Etti

0
0

Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Gümülcine’de Müftü İbrahim Şerif ve İdadiye Türk İlkokulunu ziyaret etti.

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kurum ve kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine ikinci gün de devam etti. İlk olarak Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim şerif’i ziyaret etti. Müftü Şerif kendisine Müftülüğün çalışmaları ve bünyesinde barındırdığı Kur’an Kursları ve benzeri çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Müftü İbrahim Şerif’in ziyaretinden sonra, Gümülcine’de çarşıda yürüyerek esnafla selamlaştı hal hatır sordu ve soydaşlarına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Yaklaşmakta olan Ramazan bayramı dolayısıyla soydaşlarının bayramını da kutladı.

Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran esnaf ziyaretinin ardından Batı Trakya’da Azınlık tütün üreticisinn can damarı denlebilecek Tütün Koperatifini ziyaret etti, çalışmalar ve ekonomik gelişmeler hakkında Başkan Hüseyin Esat’tan bilgi.

Buradan Gümülcine merkezde bulunan İdadiye Türk İlkokuluna geçen Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ı okul çocukları çiçeklerle karşıladı. Okul Aile Birliği ve Encümenler Birliği Başkanı konuk Bakan Kıran’a okulu gezdirdi, okul hakkında bilgi verdi, sorunları aktardı. Son olarak Bakan Kıran ziyaretin anısına İdadiye Türk İlkokulunun bahçesine Çınar ağacı ekti, suyunu da çocuklarla birlikte verdikten sonra okulun bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gümülcine’de temaslarını bitiren Kıran İskeçe’ye geçti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz