Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ ŞERİF: “VAKIF MALLARIMIZA SAHİP ÇIKIN”

MÜFTÜ ŞERİF: “VAKIF MALLARIMIZA SAHİP ÇIKIN”

27
0

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif Mütevelli heyetlerine seslenerek “Vakıf mallarımıza sahip çıkın” dedi.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü, düzenlediği iftar yemeğinde din görevlileri ve Mütevelli heyetlerini bir araya getirdi. Rodop ili genelinde camilerimizde görev yapan din görevlileri eşleri ile birlikte iftar yemeğinde buluşurken, Batı Trakya’da camilerimizin yöneticileri olan Mütevelli heyetleri başkanları da iftar yemeğine iştirak ederek hep birlikte iftar açtılar.    

İftar proğramına T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve değerli eşleri Hülya Akıncı hanımefendi, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Mğftğ Yardımcısı Fehim Ahmet, Bereket Konvoyu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Batı Trakya Camileri Din Görevleri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet davetliler katıldı.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, yaptığı konuşmada, din görevlileri olarak bu akşam hep birlikte iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Müftü Şerif konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2xnnlw_gumulcine-muftu-ibrahim-serifin-iftardaki-konusmasi_news

“Mütevellilere teşekkür ediyoruz. Onlar vakıflarımızın sahipliğini yapmakla, Allah’a adanmış olan Vakıf mallarını koruyan değerli insanlardır. Vakıflar sadece Allah’ın birer emaneti değil, aynı zamanda Azınlığın da bir emanetidir. Bütün Vakıf idarecileri şunu çok iyi bilmelidirler. Çağımızda her Vakfın bir vergi numarası (AFM) vardır. Bu numarayı almayan Vakıflarımızın idarecileri mutlaka bunu temin etmelidir” dedi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete de yaptığı selamlama konuşmasında, “Batı Trakya Müslüman Türkünün mimarları ister beğenelim ister beğenmeyelim şu salonda olan kardeşlerimizdir. İyi yönde de kötü yönde de Batı Trakya’yı imar edecek olanlar bizim camianın insanlarıdır” dedi.

Bu iş atanmışlık işi değil, bir adanmışlık işidir”

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, eşi ile birlikte katıldığı iftar proğramında çok güzel sözler sarfederek din görevlilerini ve katılımcıları selamladı.

Başkonsolos Akıncı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli soydaşlarım, güzel Batı Trakyamızda her akşam ayrı bir iftar zevki yaşıyoruz. Bugün de din adamları ve cami mütevellilerimizle bir araya geldik. Az önce İskeçe Müftümüzün de ifade ettiği gibi, sizin işiniz Diyanet İşleri Başkanımızın da dediği gibi, “bu iş atanmışlık işi değil, bir adanmışlık işidir.” Siz bu toplumun manevi mimarları olmak durumundasınız. Bu toplumun en iyi değerlerini temsil eden, yayan ve bunu en iyi yaşayan insanlar olmak durumundasınız. Tıpkı Moğol İstilası sonrasında Anadolu’da yaşanan dağınıklığı, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin ortadan kaldırdığı ve toparladığı gibi, toplumu bir araya getirmek, birleştirmek, gönülleri imar etmek durumundasınız. Toplumu imar ederken aslında önce gönülleri imar etmek gerekiyor. Bu topraklarda biliyorsunuz Yenice-i Vardar’a kadar 267 tane Tekke ve Dergah varmış. Bunların hemen hemen hepsi fiziki varlık olarak ortadan kalktı. Dağ başlarında bizim bugün modern teknoloji araçlarla 2-3 saatte gittiğimiz yerlere dedelerimiz at sırtında gitti. Ve bir mesajı, bir duyguyu ve bir maneviyatı taşıdı. Bu ancak gönülle olan bir şey. Sizler de bu misyonu çağın gerekleri doğrultusunda yapmak zorundasınız.”

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2xnhvu_gumulcine-s-muftulugu-iftar-yemegi_news

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz