Ana Sayfa Batı Trakya Haber Müftü Mete’ye 4 Ay Hapis Cezası Verildi

Müftü Mete’ye 4 Ay Hapis Cezası Verildi

6
0

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’ye Selanik mahkemesi tarafından 4 ay hapis cezası verildi.

Batı Trakya’da Azınlığın seçmiş olduğu Müftülere yönelik hukuki alanda baskı ve kovuşturmaların ardı arkası kesilmediği gibi giderek artıyor. Davalar arttıkça da cezalar peş peşe geliyor.

26 Şubat 2020 Çarşamba günü Selanik’te hakim karşısına çıkan Müftü Ahmet Mete, yargılandığı “Makam gaspı” suçlaması davasında 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Müftü Mete’nin verilen cezanın infazının 3 yıl süreyle tehirine karar verildi. Aynı davada ve suçlamayla yargılanan İskeçe’nin dağlık bölgesi Gökçepınar köyü imamı Erkan Azizoğlu ise beraat etti.

Hatırlanacağı üzere, 14 Temmuz 2016 tarihinde askerliğini yaparken boğularak hayatını kaybeden Ahmet Katunlu’nun cenaze törenine katıldığı ve cenaze namazını kıldırdığı için Müftü Ahmet Mete ve imam Erkan Azizoğlu aleyhine dönemin Yunan devleti tarafından Tayinli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu’nun şikayeti üzerine “makam gaspı” suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılmış ve dava açılmıştı.

Selanik mahkemesinde görüşülen dava için İskeçe’den 150 kişilik bir soydaş grubu da Müftü Ahmet Mete ve din görevlisi Erkan Azizoğlu’na destek vermek üzere Selanik’e gitti.

Duruşma sonrası Müftü Ahmet Mete şahsına ait sosyal paylaşım hesabından kendisini yalnız bırakmayan soydaşlarına aşağıda paylaştığı cümlelerle teşekkür etti.

“Makam gasbı sebebiyle Gökçepınar köyünde yaşanan olayların duruşması bugün Selanikte görüşüldü. Makam gasbı iddiasıyla yargılandığımız dava da, imam Erkan Azizoğlu’na beraat, şahsıma ise dört ay hapis cezası kararı verildi. İddia edilen suçun tekrar edilmemesi halinde üç yıl içerisinde verilen ceza düşecektir. Davanın kararı bir üst mahkemeye taşınacaktır. Üç otobüs ve şahsi araçlarıyla yaklaşık 200 kişi mahkemeye gelerek bizleri yalnız bırakmamışlardır.Bu desteklerini esirgemeyen dava arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz