Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ METE BRÜKSEL’DE “AVRUPALI MÜSLÜMANLARIN GELECEĞİ” TOPLANTISINA KATILDI

MÜFTÜ METE BRÜKSEL’DE “AVRUPALI MÜSLÜMANLARIN GELECEĞİ” TOPLANTISINA KATILDI

20
0

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete Brüksel’de “Avrupalı Müslümanların Geleceği” toplantısına katıldı.

Artan terör olaylarının ardından İslam ve Müslümanların zan altında bırakılması sonucu Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nın desteğiyle Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Müslümanların geleceğini konu alan uluslararası sempozyum düzenlendi. EMİSCO’nun gerçekleştirdiği sempozyuma pek çok STK’nın yanı sıra farklı dini grupların temsilcileri de katıldı.

YTB’ nin desteğiyle Toplumsal Bütünlük Avrupalı Müslümanlar İnisiyatifi (EMİSCO) tarafından Belçika’nın Başkenti Brüksel’de artan terör olayları sonucu Müslümanların geleceğini konu alan sempozyum düzenlendi. Sempozyumda artan terör olayları sonucu Müslüman toplulukların sorunları ve gelecek perspektifleri ele alındı.

Farklı gruplar katıldı

Sempozyuma pek çok uluslararası STK destek verirken, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, Bulgaristan Baş Müftüsü, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Azerbaycan Yahudi Cemaati ve Azerbaycan Ortodoks Hıristiyan Cemaati temsilcileri de katıldı. Katılımcılar, yaşanan son olaylar sonucu kendi görüşlerini aktarırken, yaşadıkları ülkelerde azınlık durumunda olan dinlere olan bakış açısını anlattılar.

Medyadan Müslümanlara nefret söylemi

Müslümanların geleceğinin tartışıldığı sempozyumda Avrupa’nın Müslümanlara olan bakış açısına vurgu yapıldı. Katılımcılar, Avrupa’daki siyasilerin ve medyanın Müslümanlara karşı nefret söylemi geliştirildiğine dikkat çekti. Müslümanların hayatın hemen her alanında ayrımcılığa maruz kaldığı vurgulanırken, ayrımcılığa karşı ortak kampanya başlatılması çağrısı yapıldı. Müslüman gençlere eğitim, iş ve kariyer imkânlarının daha fazla sunulması gerektiğinin altı çizildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz