Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ METE “AZINLIĞI ÇOĞUNLUKLA KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTEYENLER HEP BAŞARISIZ OLMUŞTUR”

MÜFTÜ METE “AZINLIĞI ÇOĞUNLUKLA KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTEYENLER HEP BAŞARISIZ OLMUŞTUR”

20
0

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete yayınladığı yazılı kınama yazısında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin Gümülcine’deki şubelerinin kapatılmasının antidemokratik bir uygulama olduğunu savundu. Müftü Mete, “Azınlığı çoğunlukla karşı karşıya getirmek isteyenler hep başarısız olmuştur” ifadelerine yer veriyor.

K I N A M A

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak tarih boyunca içinde yaşadığımız devletimize karşı, kanunlar çerçevesinde saygılı davranmış hatta var olma mücadelesinde Hristiyanlarla beraber bu vatanı cephede savunmuştur. Bugüne kadar da devlete karşı ters bir eylemde bulunmamıştır. Azınlığı çoğunlukla karşı karşıya getirmek isteyenler hep başarısız olmuştur.

Son dönemde bazı devlet yetkilileri ve kurumlarınca yapılan yanlışlar bizi rencide etmekte ve endişelendirmektedir. Bu yapılan yanlış uygulamaların düzeltilmesini ve huzur içinde olan bölgemizin sıkıntıya sokulmamasını bekliyor ve ümid ediyoruz.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği resmi olan bir dernektir. Şubelerenin kapatılması antidemokratiktir. Bu tür oyunlar Yunanistan’a yakışmamaktadır. Böyle yanlışların Azınlığı rencide etmekte ve eşitliğin olmadığı izlenimini vermektedir. Şubelerin üstündeki yasağın kalkması azınlığın beklentisidir.

Türk – Yunan dostluğunun en yakın olduğu ve sorunları çözümü için masaya yatırıldığı böyle bir dönemde, Devletimizin bizi kucaklamasını ve Azınlık haklarımızı vermesini beklerken, bu yanlışların olması çok manidardır.

Ahmet METE

İskeçe Müftüsü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz