Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF İSTANBUL’DA

MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF İSTANBUL’DA

24
0

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif İstanbul’da Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bu gün İstanbul’a gelen Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin ve Teşkilat Başkanı Musa Yurt ile bir araya geldi.

Öncelikle 54. Dönem Olağan Genel Kurulunda Genel Başkan ve yönetim kurulunu seçilmelerinden dolayı tebrik eden İbrahim Şerif, “oluşturduğunuz dinamik, çalışkan ve enerji dolu yönetim kurulunuzu imrenerek izliyorum, yaptıklarınızı gördükçe bir Batı Trakya Türk’ü olarak mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi.

Sac ayağının üç kolunun da koordineli çalışması ile Batı Trakya Türklerinin sorunlarının çözümünde ciddi adımlar atılacağından da şüphe duymadığının altını çizen Şerif, önümüzdeki süreç Batı Trakya Türklerinin gasp edilen haklarının tekrar geri kazanımlarının uygulamaya geçileceği bir süreç olması temennisinde bulundu.

Müftülük sorunu, vakıf malları sorunu, 240 imam yasası sorunu artık acilen çözüm bulunulması gereken sorunlar.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin’de İbrahim Şerif’e yönetim kurulu için sarf ettiği bu güzel dilek ve temennileri için teşekkür etti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak sadece anavatanda yaşayan Batı Trakya Türklerinin değil, hem Batı Trakya hem de Avrupa’da yaşayan hemşerilerinin de her türlü sorunu ile yakından alakadar olduklarını ve sorunlarına çözüm yolları aramak adına strateji veya projeler geliştirdiklerine değinen Necmettin Hüseyin “ Dünyanın neresinde bir Batı Trakya Türk’ünün eline kıymık batsa bu bizim sorunumuzdur diyen bir görev bilinci ile çalışmakta ve çözüm aramaktayız. Biz öncelikli olarak bireylerin sorunlarına çözüm aramak bilinci ile çalışmakta ve bu sayede de toplumsal sorunların çözümünde arkamızda daha güçlü bir toplum hissederek hareket etmekteyiz. Batı Trakya’da yaşayan hemşerilerimin de yıllardır kangrenleşen müftülük sorunu, vakıf malları sorunu, 240 imam yasası sorunu artık acilen çözüm bulunulması gereken sorunlar. Bunlar mazeret kabul etmeyeceğimiz ve ivedilikle çözülmesi gereken Batı Trakya Türklerinin kazanımları ve gerçekleridir.

Geçtiğimiz hafta Ankara’yı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, burada artık Batı Trakya Türk toplumunun ibadet ve eğitimle ile ilgili sorunlarının tekrar gözden geçirilerek düzenlemeler yapılmasının gerekliliğine değindi.

Bizler de Batı Trakya Türkleri olarak son seçimlerde kendi partisinde seçilen azınlık temsilcisi milletvekillerin Yunanistan genelinde en yüksek oyla temsil hakkı kazandıkları hatırlatması ile verilen bu desteğe karşılık azınlığın sorunlarına acil çözüm beklediğini bir kez daha hatırlatmak isteriz” dedi.

Teşkilat Başkanı Musa Yurt’la birlikte devam eden sohbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz