Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜZEZZİNOĞLU ATİNA’DA LİKURENCOS İLE GÖRÜŞTÜ

MÜZEZZİNOĞLU ATİNA’DA LİKURENCOS İLE GÖRÜŞTÜ

21
0

 

Türkiye’nin Sağlık Bakanı sayın Mehmet Müezzinoğlu, Atina’da Yunanlı Sağlık Bakanı Andreas Likurencos ile bir araya geldi. Resmi ziyarette bulunmak üzere Atina’ya gelen Sağlık Bakanı sayın Mehmet Müezzinoğlu ile Yunanlı mevkidaşı Andreas Likurencos arasında gerçekleşen görüşmede iki ülkenin sağlık konularında işbirliğinin ele alındığı belirtiliyor.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan sayın Müezzinoğlu şunları söyledi:

“Beni karşıladığından dolayı Yunanlı Bakana teşekkür etmem lazım. Bu fırsatla da Yunan halkına teşekkür ediyor, başarı ve sevinç dileklerimi iletiyorum. İki ülkenin yakınlaşmasında geliştirilen dostluk bağlarını en yakın takip eden siyasilerden biriyim.

2004 yılında, Türkiye Başbakanını takip ederken Yunanistan’ı ziyaret ettim ve iki ülkenin işbirliğinin yeniden yapılanmasında başlatılan çalışmalara katıldım. İlk defa Mayıs 2010 yılında Atina’da gerçekleştirilen Yüksek İşbirliği Konseyi’nin toplantısına katıldım ve İstanbul’da Mart ayı başlarında ikincisi gerçekleştirilen toplantıya da katıldım.

Sağlık alanında işbirliğinin geliştirilmesi için meslektaşımla her türlü çabayı sarfediyoruz. 2005 yılında ilk işbirliği protokolü imzalanmıştı, İstanbul’da ise daha dört protokol Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atina “Agia Sofia” Çocuk Onkolojisi Hastanesi arasındaki işbirliğini içeren bir memoranduma imza koyduk. Diğer dört protokol her iki tarafın uzmalarının tanımı ile hayata geçirilecektir.” Dedi.

 

Sağlık Bakanı Andreas Likurencos da görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Büyük bir mutluluk ve memnuniyet ile bugün Türkiye’nin Sağlık Bakanını karşılıyorum. Dost ve komşu ülkenin iki hükümetinin Yüksek İşbirliği Konseyi’nin 2. Toplantısının ardından ziyaret eden ilk Bakanı oluyor.

Sayın Bakanın da ifade ettiği gibi, imzalamış olduğumuz dört protokolün kurumsal çerçevesi içerisinde çocuk kanseri ile mücadelemizde “Agia Sofia” Çocuk Onkolojisi Hasatanesi ile Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanaleri arasındaki işbirliğine, Unesco’nun iyi niyet elçisi bayan Marianna Vardinoyanni’nin katkılarıyla ve konuşmuş olduğumuz konuların temelinde ortak ilgi alanındaki ortaklıklara müsade ediliyor.

Bu protokolleri uygulamak ve anlayış muhtırası dahil ortak komiteler kurmak için karar verdik. Ülkelerimizin Büyükelçilerinin de işbirliği içerisinde her iki Bakanlığın birer temsilcileri olacak. Bu eylemlerin zamanlama ve uygulama planı olacaktır.

Tabii ki sağlık sektöründe sinerji, iki halk arasındaki dostluğu güçlendireceğine inanıyorum. Hükümetler arasındaki anlayış ve birlikte işbirliği ile umutlu bir gelecek, verimli işbirliği ve ilerlemeyi inşa edebilirsiniz.” Dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz