Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜTEVELLİ HEYETLERİ İFTARINDAN ÖNEMLİ MESAJLAR ÇIKTI

MÜTEVELLİ HEYETLERİ İFTARINDAN ÖNEMLİ MESAJLAR ÇIKTI

9
0

“Önümüzdeki günlerde bizi yine çetin bir imtihan bekliyor.”

 

Rodop ili camilerinin gönül sahipleri, camilerimize sahip çıkan insanlar, ALLAH’ın evlerine hizmet eden ve gelecek nesillere aktarılmasında yorulmadan çalışan Mütevelli heyetleri yöneticileri iftar yemeğinde buluştu ve birlik beraberlik mesajını herkese gönderdi. 

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü başta Rodop ili olmak üzere azınlık köyleri Mütevelli Heyetleri’ne bir iftar yemeği verdi. İftar yemeği sırasında Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yapmış olduğu konuşmada Yunan devletine yönelik önemli mesajlar verdi.

Son dönemde Yunan devletinin azınlık din adamları ve Camileri üzerinde bir oyun oynamaya çalıştığını, ancak bu oyunun bir parçası olmayacakalarını ifade eden Müftü Şerif; Yunan devletinin bu çirkin oyununa azınlık içerisinde sadece bir iki sulalenin alet olduklarını ve bu kişileri de azınlık insanının çok iyi bildiğini dile getirdi.

Müftü İbrahim Şerif yapmış olduğu konuşmasında önemli mesajlar verdi ve “Önümüzdeki günlerde bizi yine çetin bir imtihan bekliyor. Camilerimizde göreve talip olanlar Batı Trakyamızda iki-üç tane sülale, yani iki-üç sülaleyle doldurmuşlar işi” diyerek Batı Trakya Türk Azınlığı’na ve Yunan devleti yöneticilerine önemli mesajlar gönderdi.  

İftar yemeğine katılanlar arasıdan başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Alper Atak olmak üzere, Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Karauyusuf, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif ve çok sayıda köy mütevelli heyetleri katıldı.

Müftü İbrahim Şerif:

“Önümüzdeki günlerde bizi yine çetin bir imtihan bekliyor.”

 

“Önümüzdeki günlerde bizi yine çetin bir imtihan bekliyor. Camilerimizde göreve talip olanlar Batı Trakyamızda iki-üç tane sülale, yani iki-üç sülaleyle doldurmuşlar işi.”  

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x12opwp_muftu-ibrahim-serif-mutevelli-heyeti-iftar-yemegi_news 

Milletvekili Ahmet Hacıosman:

“Yoldan toplayacağınız insanlarla çocuklarımıza din öğretemezsiniz.”

 

“Batı Trakya Türk Azınlığı burada, Türk Azınlığının söz sahibi insanları da burada. Biz zaten bu yasayı hiç bir zaman kabul etmedik, kabul etmemiz de mümkün değil. Yoldan toplayacağınız insanlarla çocuklarımıza din öğretemezsiniz.”

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x12oqjp_haciosman-mutevelli-heyeti-iftar-yemegi_news 

Milletvekili Ayhan Karauyusuf:

“Bu kanunun geçmemesi için baskılarımızı yaptık fakat muaffak olamadık.”

 

“Kendi din görevlerini din vazifelerini yerine getirecek olan din görevlilerinin sadece ve sadece onlar tarafından seçilmesinin demokratik ülkelerde uygun değildir. Bu kanunun geçmemesi için baskılarımızı yaptık fakat muaffak olamadık.”

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x12oqzw_karayusuf-mutevelli-heyeti-iftar-yemegi_news

Muavin Konsolos Alper Atak:

“Sizler de iyi ve vijdanlı insanlarsınız.”

 

“Sizler ALLAH’ın evi, ecdadımızın emanet ettiği geçmişimizin bekçilerisiniz. tek yapabileceğimiz bu dünyada hoş bir seda bırakmak, bu sanırım iyi ve vijdanlı insan olmaktan geçiyor. Sizler de iyi ve vijdanlı insanlarsınız. Temel değerlerinize sahip çıkmışsınız ” diyerek Başkonsolos İlhan Şener’in selamlarını iletti.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz