Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “MÜSLÜMAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ” PROGRAMI YETKİLİLERİ GÜMÜLCİNE’YE ÇIKARMA YAPIYOR

“MÜSLÜMAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ” PROGRAMI YETKİLİLERİ GÜMÜLCİNE’YE ÇIKARMA YAPIYOR

16
0

“Müslüman Çocukların Eğitimi” Programı Program yetkilileri 9 Haziran Perşembe günü Gümülcine’de panel ve birde basın toplantısı düzenleyecekler.

Program yetkilileri Prof. Anna Franguudaki ve Prof. Thalia Dragona tarafından programın 4. dönem faaliyetleriyle ilgili 9 Haziran Perşembe günü Gümülcine’nin Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Basın toplantısında program yetkilileri programın dördüncü dönem çalışmalarıyla ilgili basına bilgi verecekler.

“Müslüman Çocukların Eğitimi” Programı ile ilgili aynı gün Gümülcine’nin Eski Valilik salonunda ise akşam bir panel düzenlenecek.

Panele Atina Üniversitesi, Selanik Aristotelio Üniversitesi ve Trakya Dimokritos Üniversitesi’nden çok sayıda öğretim görevlisi akademisyeninin yanı sıra Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı Eğitim Müdürü Yorgos Kelesidis ile Azınlık Okulları Koordinatörü Nikos Papageorgiou’nun da konuşmacı olarak katılacağı bildirildi.

 

“Azınlık çocukları için okul içi ve okul dışı destekleyici eğitim müdahaleleri” konulu bilgilendirme toplantısının programı şu şekildedir:

 

17:30 – 18:15

Selamlama konuşmaları:

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı Eğitim Müdürü Yorgos Kelesidis

Azınlık Okulları Koordinatörü Nikos Papageorgiu

 

18:15 – 19:30

Oturum konusu: “İlköğretimde Yunanca öğrenimi ve eğitim entegrasyonu amacıyla yapılan değişik müdahaleler”

 

Konuşmacılar:

Okul Danışmanı Yorgos Avgoustidis, Atina Üniversitesi Pedagoji Prof. Hara Dafermou, Trakya Dimokritos Üniversitesi öğretim görevlisi Vasilis Dalkavoukis, Trakya Dimokritos Üniversitesi Toplumsal Çalışmanı Uzmanı Agapi Kondilaki, Trakya Dimokritos Üniversitesi Çokkültürlü Eğitimden sorumlu öğretim görevlisi Yorgos Mavromatis, Atina Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nden Prof. Maria Sfiroera

 

19:45 – 20:45

Oturum konusu: “Ek ders saatleri ve ortaöğretim öğretmenlerinin eğitimi”

Konuşmacılar:

Selanik Aristo Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Venetia Apostolidou, Eğitim Danışmanı Hristos Gotzaridis, Trakya Dimokritos Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Prof. Ahilleas Dramalidis, Atina Üniversitesi Pozitif Bilimler Fakültesi’nden Prof. Vasilis Tselfes, Aristo Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nden Prof. Eleni Hondolidou,

 

20:45 – 21:30

Konuşmacılar:

Atina Üniversitesi Eğitim Psikolojisi Bölümü’nden Prof. Aleksandra Androutsou, Psikolog Anni Vasiliou, İskeçe KESPEM Sorumlusu ve Sosyolog Hara Karavia, Siyasal Bilgiler Bölümü’nden Prof. Herkül Millas, Rodop – Evros KESPEM Sorumlusu ve Tarihçi Nikos Tzafleris ve Atina Üniversitesi Fahri Öğretim Görevlisi Profesör Anna Frangoudaki.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz