Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar MÜNİH’TEKİ İKİ BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ BİRLEŞİYOR

MÜNİH’TEKİ İKİ BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ BİRLEŞİYOR

13
0

Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği, Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği, 13 Ocak 2013 tarihinde genel kurulunu gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Erdin Kazımoğlu’nun yönetiminde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında Derneğin durumu değerlendirildi.

Genel kurulda Münih’teki iki kardeş Derneğin bir an önce birleşmesine karar verildi

Değerlendirmenin ardından Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği, Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ile 2 Aralık 2012 tarihinde başlayan birleşme görüşmeleri konusunu görüştü. Dernek Başkanı Erdin Kazımoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin çalışmaları ile Münih’teki diğer kardeş Dernek ile birleşme için üç kişilik çalışma grubu oluşturuldu. Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Çalışma Grubu Başkanı Halit Mustafa ve diğer üyeleri ise Sedat Karamustafa ve Barış Osman olarak belirlendi.

Genel Kurula kardeş dernek Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği de katıldı

Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin yeni seçilen başkanı Erdoğan Hocaoğlu ve diğer yöneticiler de davet üzerine Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin Genel Kurulu’na katıldı. Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin kardeş Dernek Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği ile birleşmenin sağlanması amacı ile oluşturduğu çalışma grubunun başkanı Galip Mümin ile diğer üyeleri Necmi Palas ve Metin Yusuf da genel kurula katıldılar.

Genel Kurulda yapılan değerlendirme sonucunda geçmişi bir kenara bırakıp geleceğe bakma kararı alındı. Genel kurulda Münih’teki iki kardeş derneğin Yönetim Kurulları ve çalışma grupları bir an önce birleşmenin sağlanması için görüşmelerin hız kazanması ve en kısa sürede sonuca varılması kararına vardılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz