Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜNİH’TE İKİ KARDEŞ DERNEKTEN BARBEKÜ PARTİSİ

MÜNİH’TE İKİ KARDEŞ DERNEKTEN BARBEKÜ PARTİSİ

30
0

22 Mayıs Pazar günü Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile barbekü partisi düzenledi. Geleneksel olarak düzenlenen barbekü partisine bu yıl kardeş dernek Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği de iştirak etti.

 

Dostluk amaçlı düzenlenen barbekü partisine Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Erdin Kazımoğlu ile diğer yöneticilerin katılması, öncelikle Münih’te faaliyet gösteren ev sahibi dernek Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ni olmak üzere bölgede yaşayan tüm Batı Trakya Türklerini sevindirdi. Barbekü partisinde kardeş iki dernek günün geç saatlerine kadar sohbet etti, dostluklarını pekiştirdi.

 

BAVYERA BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ’NDEN KÜLTÜR VE AİLE GECESİ

 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle 28 Mayıs 2011 tarihinde Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. Geceye ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail ve ABTTF Denetim Kurulu üyesi Engin İsmail katıldılar. Kardeş dernek Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin Başkanı Necmi Palaz ve diğer yönetim kurulu üyelerinin de kültür ve aile gecesine katılması ise birlik ve beraberlik açısından geceye özel bir anlam kattı.

 

Gecenin açış konuşmasında ev sahibi derneğin başkanı Erdin Kazımoğlu, geceye katılan tüm misafirleri selamladı. Kazımoğlu, kardeş dernek Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunmalarının çok sevindirici olduğunu ifade etti. Ardından konuşma yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, öncelikle ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail ve ABTTF Denetim Kurulu üyesi Engin İsmail ile birlikte kültür ve aile gecesinde olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Başkan Habipoğlu, kardeş dernek Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği yönetim kurulu üyelerinin de bu birlik ve beraberlik tablosunda yer almalarının çok sevindirici olduğunu ifade etti. Başkan Habipoğlu, kültür ve aile gecesinde yaşanan birlik ve beraberlik tablosundan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi

 

Yunanistan’ın derin bir ekonomik krizden geçtiğini Başkan Habipoğlu, son dönemde ülkede sıkıyönetim dahi ilan edilebileceğinin konuşulduğunu söyledi. Bu durumun Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan ve Yunan vatandaşı olan Batı Trakya Türklerini çok tedirgin ettiğini söyleyen Habipoğlu, Batı Trakya Türkleri olarak ülkesinin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti. Ancak Habipoğlu, Yunanistan’ın ülkesinin vatandaşı olan Batı Trakya Türklerine güvenmesini istedi.

 

Sonrasında Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Necmi Palaz, ev sahibi derneği düzenlemiş olduğu kültür ve aile gecesi dolayısı ile tebrik etti; tüm misafirlere iyi eğlenceler diledi. Eğlencede küçük çocukların şiir ve dans performansları dikkat çekiciydi. Kültür ve aile gecesi, tüm misafirlerin gecenin ilerleyen saatlere kadar doyasıya eğlenmeleri ile devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz