Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ ŞERİF: “BAYRAMI FIRSAT BİLEREK SAFLARI SIKLAŞTIRALIM, KÜSLERİ BARIŞTIRALIM, MUHTAÇLARI DESTEKLEYELİM”

MÜFTÜ ŞERİF: “BAYRAMI FIRSAT BİLEREK SAFLARI SIKLAŞTIRALIM, KÜSLERİ BARIŞTIRALIM, MUHTAÇLARI DESTEKLEYELİM”

29
0

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Müftü Şerif mesajında “memleketimizde bulunan kardeşlerimize bayramı fırsat bilerek safları sıklaştırmalarını, küsleri barıştırmalarını, muhtaçları ülkemizin krizde olduğu şu dönemde kestikleri kurbanlarla veya ekonomik olarak güçleri nispetinde desteklemelerini tavsiye ederim” ifadelerine yer vererek, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na çağrıda bulunuyor.

KURBAN BAYRAMI MESAJI

Değerli Kardeşlerim,

Önümüzdeki 21 Ağustos 2018 Salı günü Mübarek Kurban Bayramını idrak etmiş olacağız.

Bilindiği gibi bayram, sevinç ve neşe günü demektir. Öteden beri her milletin birçok millî günleri, millî bayramları vardır. Bu bayramlarda tarihî hatıralar canlandırılır. Bayramların kişiler ve toplumlar üzerinde her zaman olumlu etkileri vardır. Millî bayramlar millî şuuru geliştirdiği gibi, dinî bayramlar da dinî şuurun gelişmesine sebep olmaktadır.

Tarih boyunca milletlerin dinî bayramları hep olagelmiştir. Peygamberimiz (s.a.v.) Mekke’den Medine’ye hicret ettiği zaman Medine halkının batıl inançlarla dolu bayramları vardı. Peygamberimiz (s.a.v.) bu bayramları kaldırarak bunlara mukabil Müslümanların iki dinî bayramları olduğunu bildirmişlerdir.

Kurban Bayramına Hacılar Bayramı da denir. İslâm’ın beş şartından biri olan hac ibadeti de aynı günlerde yapılmaktadır. İslâm’a inanan insanlar ilâhî vecd ile Kâbe-i Muazzama’nın etrafında tavaf ederek, Cenab-ı Hakk’a hamd-ü senada bulunarak hac farizasını yerine getirirler.

Mekke’nin dışındaki Müslümanlar da camilerde toplanarak bayram namazlarını kılarlar, Allah’a yalvarırlar. Kurbanlarını keserek, hacıların Mekke’de yaptıkları duaları bulundukları yerlerde yaparlar.

Değerli Kardeşlerim,

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in emrine, Hz. İbrahim (a.s.)’ın ve Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünnetine uyarak, Allah rızası için kurban kesmekteyiz. Böylece yaptığımız ibadetler, topluca kıldığımız bayram namazları bizleri Allah’a kullukta ve kardeşlikte birleştirmektedir. Aramızdaki manevî bağı, birlik ve beraberliği, sevgi ve saygıyı perçinlemektedir. Başta ana-babamızı, sonra akraba ve komşularımızı ziyaret etmek, dinî duygu ve neşelerine katılmak, gerekirse onlara yardım elini uzatmak; aile, akraba ve komşuluk ilişkilerini kuvvetlendirmektir.

Bunun içindir ki, dinî günlerimiz ve bayramlarımız kardeşliğimizin yenilenmesine, dayanışmamızın sağlamlaşmasına, sevgi, birlik ve beraberliğin artmasına vesile olmaktadır. Bu yıl İslâm Âlemi’nde binlerce, belki de milyonlarca insan evinden, barkından uzakta çok kötü şartlarda bayram geçireceği gibi, memleketimizde de ekonomik kriz nedeniyle birçok insanımız kurban kesemeyecek durumdadır. Fazla kurbanı olanların kurbanlarını bu kardeşlerimize ulaştırmaları bir kardeşlik borcu olduğu gibi, Allah katında da makbul olacağına inanmaktayız.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Batı Trakya’dan ve dünyadan hacca niyet eden kardeşlerimize makbul bir hac ibadeti dilerken, geride bıraktıkları sevenlerine kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, memleketimizde bulunan kardeşlerimize bayramı fırsat bilerek safları sıklaştırmalarını, küsleri barıştırmalarını, muhtaçları ülkemizin krizde olduğu şu dönemde kestikleri kurbanlarla veya ekonomik olarak güçleri nispetinde desteklemelerini tavsiye ederim.

Ayrıca 24 Temmuz 2018 tarihinde Atina yakınlarında meydana gelen yangında hayatını kaybedenler için ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler, duyarlı davranıp Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu kampanyasına katkı sağlayanlara teşekkür ederim.

Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, bayramın insanlığa, İslâm Âlemi’ne ve Batı Trakya’daki Müslüman-Türk Kardeşlerimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

 

İbrahim ŞERİF

Gümülcine S. Müftüsü

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz