Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF’TEN BAYRAM MESAJI

MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF’TEN BAYRAM MESAJI

10
0

Gümülcine S.Müftüsü İbrahim Şerif Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Müftü Şerif mesajında, “bayramlarımız kardeşliğimizin yenilenmesine, dayanışmamızın sağlamlaşmasına, sevgi, birlik ve beraberliğin artmasına vesile olmaktadır. Bu yıl kurbanlarını Van’daki depremzedelere, Somali’deki muhtaçlara, kendi fakirlerimize veren veya kendi evinde kesen, çoluk-çocuk, akraba, komşu ve fakirlere pay ayıran kardeşlerimizin kurbanlarını Cenab-ı Allah kabul etsin” ifadelerine yer verdi.

 

KURBAN BAYRAMI MESAJI

Değerli Kardeşlerim,

Önümüzdeki 6 Kasım 2011 Pazar günü Mübarek Kurban Bayramı’nı idrak etmiş olacağız.

 

Bilindiği gibi bayram, sevinç ve neşe günü demektir. Öteden beri her milletin birçok millî günleri ve millî bayramları vardır. Bu bayramlarda tarihî hatıralar canlandırılır ve toplum hafızası tazelenir.

 

Dinî ve millî bayramların kişiler ve toplumlar üzerinde her zaman olumlu etkileri vardır. Millî bayramların millî şuuru geliştirdiği gibi, dinî bayramlar da dinî şuurun gelişmesine sebep olmaktadır.

 

Milletlerin tarih boyunca hep dinî bayramları olagelmiştir. İslâm tarihinde ise, Peygamberimiz (s.a.v.) Mekke’den Medine’ye hicret ettiği zaman, Medine halkının batıl inançlarla dolu bayramları vardı. Peygamberimiz (s.a.v.) bu bayramları kaldırarak, bunlara mukabil Müslümanların iki dinî bayramları olduğunu bildirmişlerdir.

 

Kurban Bayramı’na, Hacılar Bayramı da denir. İslâm’ın beş şartından biri olan Hac İbadeti de, aynı günlerde yapılmaktadır. İslâm’a inanan insanlar ilâhî vecd ile Kâbe-i Muazzama’nın etrafında tavaf ederek, Cenab-ı Hakk’a hamd-ü senada bulunarak hac farizasını yerine getirirler.

 

Mekke’nin dışındaki Müslümanlar da bayram sabahı camilerde toplanarak bayram namazlarını kılarlar, Allah’a yalvarırlar. Kurbanlarını keserek, hacıların Mekke’de yaptıkları duaları bulundukları yerlerde yaparlar.

 

Değerli Kardeşlerim,

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in emrine, Hz.İbrahim (a.s.)’ın ve Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünnetine uyarak, Allah rızası için kurban kesmekteyiz. Böylece yaptığımız ibadetler, topluca kıldığımız bayram namazları, bizleri Allah’a kullukta ve kardeşlikte birleştirmektedir. Aramızdaki manevî bağı, birlik ve beraberliği, sevgi ve saygıyı perçinlemektedir. Başta ana-babamızı, sonra akraba ve komşularımızı ziyaret etmek, dinî duygu ve neşelerine katılmak, gerekirse onlara yardım elini uzatmak; aile akraba ve komşuluk ilişkilerini kuvvetlendirmektir.

 

Bunun içindir ki, dinî günlerimiz ve bayramlarımız kardeşliğimizin yenilenmesine, dayanışmamızın sağlamlaşmasına, sevgi, birlik ve beraberliğin artmasına vesile olmaktadır.

 

Bu vesileyle Hacc’a giden kardeşlerimize, makbul bir hac ibadeti, geride bıraktıkları sevenlerine kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederken, bizlerle beraber memleketinde bulunan kardeşlerimize bayramı fırsat bilerek, safları sıklaştırmalarını, küsleri barıştırmalarını, muhtaçları güçleri nispetinde desteklemelerini tavsiye ederim.

 

Bu baptan olarak, bu yıl kurbanlarını Van’daki depremzedelere, Somali’deki muhtaçlara, kendi fakirlerimize veren veya kendi evinde kesen, çoluk-çocuk, akraba, komşu ve fakirlere pay ayıran kardeşlerimizin kurbanlarını Cenab-ı Allah kabul etsin.

 

Gelmekte olan Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, bayramın insanlığa, İslâm Âlemi’ne ve Batı Trakya’daki Müslüman-Türk Kardeşlerimiz’e hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

 

Gümülcine S.Müftüsü

İbrahim ŞERİF

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz