Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF: “MARJİNAL GRUPLAR GENÇLERİMİZİ TAHRİK EDİYOR”

MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF: “MARJİNAL GRUPLAR GENÇLERİMİZİ TAHRİK EDİYOR”

10
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i konuk etti. Batı Trakya Türklerinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya’da yaşanan son gelişmeleri anlattı.

Müftü Şerif, “Yunan meclisine marjinal gruplar girdi. Bu gruplar, Türklerin bulunduğu bölgelerde nutuklar atıyor ve bölge halkını tahrik etmeye çalışıyor. Tahriklere karşı gençlerimizi hutbelerle uyarmaya ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz.” dedi.

BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, seçilmiş Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in Bursa’yı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Batı Trakyalıların sorunlarına birlikte çözüm bulmak için yoğun bir mücadele gösterdiklerini söyledi. Gençlerin eğitimine ve bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara başladıklarına işaret eden Köse, şunları söyledi:

“Özellikle dernek faaliyetlerimizde, üniversite öğrencilerimizin de bizimle birlikte olmaları bizleri mutlu ediyor. Gençlerimizi yetiştirmemiz çok önemli. Derneğimizin yapmakta olduğu, her ay farklı bir konunun işlendiği aylık mini kültürel toplantılarımıza bir yenisini daha ilave ettik. Böylece, kasım ayı itibariyle her hafta ‘Perşembe Sohbetleri’ kapsamında; bayanlarımıza yönelik çocuk eğitimi üzerine de bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladık.”

Müftü İbrahim Şerif de ekonomik krizin Yunanistan üzerinde büyük etkiler bıraktığını belirterek, “Yunan meclisine marjinal gruplar girdi. Bu gruplar Türklerin bulunduğu bölgelerde nutuklar atıyor ve bölge halkını tahrik etmeye çalışıyor. Tahriklere karşı gençlerimizi, hutbelerle uyarmaya ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Bizler Yunan emniyet güçlerine, tansiyonun düşürülmesi konusunda harekete geçmeleri gerektiğini söyledik. Sağ olsunlar duyarlı davranıp, gençler arasında atışmaların önüne geçtiler.” diye konuştu.

Gümülcine’de görev yapan iki müftülüğün olması konusuna da değinen Şerif, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü olarak birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştıklarının altının çizdi.

Ziyaret sonunda, Batı Trakya Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, seçilmiş Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’e plaket takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz