Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “YUNANİSTAN, AZINLIK SORUNLARIYLA İLGİLİ OLUMLU BİR ADIM ATMIYOR”

MÜEZZİNOĞLU: “YUNANİSTAN, AZINLIK SORUNLARIYLA İLGİLİ OLUMLU BİR ADIM ATMIYOR”

17
0

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan’ın azınlık sorunları ile ilgili olarak şu ana kadar olumlu bir adım atmadığını söyledi. Azınlık haklarının kronikleşmiş bir hal aldığını belirten Bakanı Müezzinoğlu, bu sorunları her görüşmede dile getirdiklerini ifade etti.

YUNANİSTAN’IN AZINLIK SORUNLARIYLA İLGİLİ OLUMLU BİR ADIMI YOK

Azınlık sorunlarının kısa sürede çözülmesini beklemediklerini ifade eden Müezzinoğlu, “Yunanistan’ın azınlık sorunları ile ilgili olarak şu ana kadar attığı olumlu bir adım ne yazık ki yok. Görüşmelerde hep iyi niyeti gördük. Yani şunu da yapacağız, bunu da düzelteceğiz. Ama, ‘ceğiz’, ‘cağızla’ geçti. Pratikte bunu göremedik. Önceki dönemlerde özellikle biraz daha güçlü hükümetler vardı. En azından tek başına iktidar olma durumları vardı. Bu kriz öncesinde, o zaman sorunların çözümünde daha ümit vardı. Sorunlar; özellikle seçilmiş müftü konusu, eğitim konusu, ekonomikle ilgili. Ama o dönemde atılamayan adımların, bu dönemde atılabileceğini açıkçası çok fazla ümitle beklemiyorum.”

AZINLIKLARLA ALAKALI TALEPLER GÖZ ARDI EDİLİYOR

Eğitimin standardı konusunda sorunların olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Burada çocukların Türk okullarına gitmesinde bir sıkıntıları yok. Ama eğitimin standardı konusunda sorun var. Eğitimin kalitesi konusunda sorun var. Şimdi anaokulu mecburiyeti getirildi. Burada azınlıklarla alakalı taleplerin, durumu göz ardı edildiği veya kale alınmadığı bir durum var. Bütün bunlar istikrarlı ve güçlü hükümetlerle çözülebilir. Ama şu kısa vadede bu anlamda olumlu bir beklentim yok. Üzgünüm.”

YUNANLI MAKAMLARLA AZINLIK SORUNLARINI BÜTÜN DETAYLARIYLA GÖRÜŞÜYORUZ

Yunanlı makamlarla azınlık sorunları ile ilgili bütün detayları görüştüklerini de hatırlatan Bakan Müezinoğlu, “AK Parti’nin 11 yıllık döneminde tüm ilgililerle ve bakanlarla görüştük. Örneğin bugün burada Sağlık Bakanı ile telefonla görüştüm. Türkiye’ye davet ettim. Yine de her şeye rağmen oturup konuşmakta yarar var. Onlar masanın diğer tarafında otururken, yalnız kendi masalarına gelen sorun ve problemleri biliyor ve görüyor. Bizim dile getirdiğimiz sorunların bazılarında onların haberleri yok. Yada bugüne kadar üzerinde durulmamış, önemsenmemiş. Bazen mahcubiyetlerini şu nedenlerle yapamadık, siz de bizi anlayın gibi cümlelerle dile getiriyorlar.” şeklinde sözlerini tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz