Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “HEP BİRLİKTE YARINLARIMIZ DAHA GÜZEL OLSUN”

MÜEZZİNOĞLU: “HEP BİRLİKTE YARINLARIMIZ DAHA GÜZEL OLSUN”

16
0

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, resmi Yunanistan ziyaretine Batı Trakya’da devam ediyor. Müezzinoğlu Batı Trakya’dan yaptığı açıklamada, “hep birlikte yarınlarımız daha güzel olsun” dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener eşlik ediyor. Dün gece doğup büyüdüğü Kozlukebir köyünde köylüleriyle geçiren ve onlarla birlikte yemek yiyip sohbet eden Bakan Müezzinoğlu bu sabah ziyaretine ilk olarak Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterini ziyaret ederek başladı. Genel Sekreter Aris Yannakidis’in görev gereği Gümülcine dışında olduğundan dolayı Bakan Müezzinoğlu’nu G.Sekreter Yardımcısı Pavlos Damianidis kabul etti. Karşılklı sohbetin ardından hediyeler takdim edildi.

“HEP BİRLİKTE YARINLARIMIZ DAHA GÜZEL OLSUN”

Bakan Müezzinoğlu burada yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdi: “Bu ziyaret çerçevesinde değişik konuları ve iki ülkeyi bu bölgede ilgilendiren konuları ele aldık. Bölge dinamiklerini aktif hale getirdiğimiz takdirde sonuçlar iki bölge için faydalı olacaktır. Atina’da sayın İçişleri Bakanı Evripidis Stilyanidis ile yaptığım görüşmede kendisine Dimetoka eski sınır kapısının açılmasını söyledim. Bu kapının açılması ile hareketlilik yaşanacak ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Yaz aylarında Meriç bölgesinde her iki tarafın da sorunu olan sivrisinekler konusunda ise ortak işbirliğine gidilmesi durumunda olumlu sonuçlar alınacaktır diye düşünüyorum.” Dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterliği Merkezinden Gümülcine Belediyesi’ne geçti. Burada kendisini Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Petridis karşıladı. Bu görüşmede Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. Karşılıklı görüşmenin ardından Bakan Müezzinoğlu Belediye binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, “Belediye Başkanı ile verimli bir görüşme oldu. Kendisine Atina’da yaptığım görüşmelerde sağlık alanında işbirliği önerdiğimi aktardım” dedi.

Bakan Müezzinoğlu Gümülcine Belediyesi’nin ardından Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret etti. Buradan T.C. Gümülcine Başkonsolosluğuna geçen Müezzinoğlu Azınlığın Seçilmiş Müftüleri İbrahim şerif ve Ahmet Mete, Milletvekilleri Ahmet Hacıosman, Hüseyin Zeybek, sabık Milletvekilleri, Mustafa Mustafa, İlhan Ahmet, Ahmet Faikoğlu, Orhan Hacıibram, Çetin Mandacı ve Sivil Toplum Kurum ve Kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz