Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU DOĞDUĞU TOPRAKLARI BAKAN OLARAK ZİYARET EDECEK

MÜEZZİNOĞLU DOĞDUĞU TOPRAKLARI BAKAN OLARAK ZİYARET EDECEK

12
0

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakan olduktan sonra Yunanistan’a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Yarın Atina’ya gidecek Müezzinoğlu, Cuma günü doğum yeri Gümülcine’de görüşmeler yapacak. 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Atina’da Yunanistan Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumunda incelemelerde bulunacak, Yunanistan Sağlık Bakanı Andreas Likourentzos ile bir araya gelecek. 

Atina’da Elpida Çocuk Hastanesini ziyaret edecek Müezzinoğlu, daha sonra Dedeağaç’a geçecek. 

Cuma günü Doğu Makedonya-Trakya Bölge Başkanı Aristidis Yannakidis ve Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’i ayrı ayrı ziyaret edecek Müezzinoğlu, daha sonra Gümülcine ve İskeçe seçilmiş müftülerini ve diğer azınlık önde gelenlerini Başkonsoloslukta ayrı ayrı kabul edecek. 

Gümülcine Türk Gençler Birliğinde soydaşlarla bir araya geldikten sonra Gümülcine Eski Camisi’nde Cuma Namazı kılacak Müezzinoğlu, Eşekçili (Thamna) köyünde öğle yemeği yiyecek. 

Müezzinoğlu, daha sonra Gümülcine ve İskeçe’de devlet hastanesi ziyaretleri yapacak, İskeçe Türk Birliğinde soydaşlarla bir araya gelecek. 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yunanistan ziyareti sırasında bu ülkedeki akraba ve yakınlarını da ziyaret edecek. 

Yunanistan’dan Türkiye’ye iltica etmişti

9 Ocak 1955’de Gümülcine’nin Kozlukebir Köyü’nde dünyaya gelen Müezzinoğlu, 1970’te eğitim için Türkiye’ye geldi. 1982’de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1983 yılında Yunanistan’dan Türkiye’ye iltica eden Müezzinoğlu, 1983-1986 yılları arasında Türkiye’de haymatlos (dünya vatandaşı) olarak yaşadı. 

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları alanında ihtisas yapan Müezzinoğlu, Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin kurucu üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin ise üyesi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz